Naar inhoud

20-10-2008Interclubs ronde 2 (update: verslagen van ploeg 1 en 2 toegevoegd)

Alle resultaten staan online en we hebben reeds verslagen van ploegen 1, 2 en 5. Bedankt, Stefan en Roel!

Wordt vervolgd...

Joris

Reacties (17)

uk trainers converse red dust lover canvas turquoise - 16 januari 20.43u.

uk trainers asics gel lyte 5 silveruk trainers tubular instinct for adidas bronzyuk trainers nike roshe run hyperfuse collegiate navyuk trainers new balance 751 rose
uk trainers converse red dust lover canvas turquoise http://www.hfdsindia.com/jordan/uk-trainers-converse-red-dust-lover-canvas-turquoise

finterz - 12 oktober 23.15u.

michael kors bedford stud giorgio armani belt ebay nike zapatillas kaishi 2.0 adidas zx 750 wei? blau boston celtics snapback mitchell and ness burberry merino scarf
finterz http://www.finterz.com/

nike flyknit lunar 3 grey - 18 september 00.09u.

nike free express running,nike roshe run boots womens,nike lunar force 1 duckboot outfit,nike air max 1 denim nederland,nike air max classic leather,adidas neo high top sneaker mens shoes,nike lunar gato blue,nike air max 97
nike flyknit lunar 3 grey http://www.abcmaster.net/nike-flyknit-lunar-3-grey-shoesv

steff - 23 oktober 14.05u.

@wim: Euhm, als je een duidelijk sterkere ploeg in vierde hebt (zoals Leuven dit jaar) lijkt mij toch nog veel mogelijk.

Ik wou trouwens enkel een voorbeeld geven waarom volgens mij elke foutieve opstelling (om welke reden dan ook) steeds met een forfait moest "beloond" worden.

Ik zie ook liever niet dat Leuven die punten kwijt is, maar een reglement dat foutieve opstellingen enkel bestraft met een boete lijkt me nog erger.

arnaud - 23 oktober 12.32u.

ja maar , ooow, Roel heeft een punt die al eeuwen meegaat; de geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars! Hoe kon ik het mezelf aandoen om zo bescheiden te zijn ...

Overwinnaars her-schrijven overigens ook de geschiedenis en zodoende, hier het nieuw verslag;

Na diepzinnige en accuraat uitgevoerde tegenaanvallen, geraakte mijn tegenstander in de war van zoveel geweld dat hij verkoos een eind te maken aan zijn lijden. Eerst gaf hij onder volkomen dwang een kwaliteit af om vervolgens, toen hij nog steeds het hulpeloos voorwerp was van mijn onstuitbare drang naar verpletterende glorie, de rest van zijn materiaal eervol af te staan.

Voilà, voortaan becommentarieer ik de winsten alleen nog maar zo ;-)

wim - 23 oktober 10.39u.

@ steff
Het gaat hier enkel om het geval dat meerdere ploegen in dezelfde afdeling spelen en je spelers tussen deze ploegen roteert, terwijl ze bij andere ploeg in dezelfde afdeling ingeschreven staan. Volgens mij zijn de mogelijkheden om te sjoemelen vrij beperkt.

steff - 23 oktober 09.39u.

Arnauds verslagje kan me wel bekoren. Wel zwak dat Roel excuses begint te zoeken :)

@wim: geen zin om de reglementen op te zoeken, maar als een ongeldige opstelling niet bestraf zou worden met een forfait, zou een team in nood de laatste ronde(s) wel eens in de verleiding kunnen komen dat bewust te doen. Ik hoop dus dat je je vergist.

Joris - 22 oktober 21.48u.

Zitten ze te goed verborgen of wat? Gewoon ne keer klikken op de ploeg als ge op de interclubpagina zit. Ge hebt wschl weer heel lang gezocht :-).

StevenF - 22 oktober 17.09u.

Waar staan die verslagen eigenlijk?

Roel - 22 oktober 15.54u.

Wordt de geschiedenis niet geschreven door de overwinnaars? Ach, het lijkt mij hier toch maar om een interpretatie verschil te gaan. Wat de winnende partij ziet als een kwaliteit winnen, benoemt de verliezende partij als een kwaliteit blunderen.

arnaud - 22 oktober 14.00u.

ahaaa, maar ik ben bevooroordeeld ten aanzien van iedereen en mezelf inbegrepen, en het staat dan 2-2 op bord 7, wie hakt de knoop door?
Het werd een remisestelling na de opening omdat geen van de twee kon winnen zonder zijn broek te scheuren. Maar had geen zin in remise en heb dus bewust een b-zet gespeeld, daardoor kwam ik waarschijnlijk even slechter te staan, hij onderschatte de mobiliteit van mijn damepionnen wat zich vertaalde in het overzien van een niet al te ingewikkelde combinatie en het was 0-1 na wat gespartel in het eindspel (jaaaa, ik houd van dat gespartel, die blik van hoop in de ogen van mijn tegenstander om dan ... hihihi, toch 0-1)

wim - 22 oktober 09.20u.

had het ook via Steven vernomen. :-( Nu zelfs al zouden we fout maken tegen dat artikel 33a , geen enkel artikel in het reglement voorziet in een (forfait als) sanctie voor deze fout. Meer nog artikel 35 sluit volgens mj deze fout impliciet uit als reden voor forfait. Ben benieuwd :-)

bart - 22 oktober 09.07u.

Oeioei; ik hoop dat ik het allemaal niet begrepen heb.
Uit het reglement: "Wanneer meer ploegen van een zelfde club in een zelfde afdeling spelen, mogen de effectieven van één ploeg niet spelen in een andere ploeg uit dezelfde afdeling."
Dirk Voet staat volgens de spelerslijst opgesteld in 4E, en mag dus niet in 4C uitkomen. Dat deed hij in de eerste en tweede ronde wel, telkens op het eerste bord, wat forfait-verlies betekent.Koen Delaere, die enkel in de tweede ronde speelde, verkeert in eenzelfde situatie.

bart - 22 oktober 08.43u.

Weet er iemand wat er fout is gelopen in ronde 1, ploeg 3? Boete en forfaitverlies wegens verkeerde opstelling (zie http://frbe-kbsb.be/ICN/08-09/boetes%20R01.pdf). Wie mag er niet in die ploeg spelen?

steff - 22 oktober 01.27u.

het grootste meningsverschil lijkt over bord 7 te gaan. Roel heeft dat iets beter kunnen volgen dan Mathias, maar toch ben ik het eerder eens met die laatste. En ik ben als enige dubbel bevooroordeeld :)

Joris - 21 oktober 21.50u.

Cool! Het verslag van Roel komt er ook zo aan; leuk om te vergelijken!

steff - 21 oktober 21.28u.

een verslag van ploeg 1, van de hand van de tegenstander, op http://tsmschaakklub.info/modules/news/article.php?storyid=90

Reageren