Naar inhoud

29-06-2017 Grand Chess Tour Leuven "Your Next Move" 40 kinderen schaken tegen wereldtoppers

Dinsdagnamiddag 27 juni 2017, eindelijk...

Grand Chess Tour Leuven "Your Next Move" met Magnus Carlsen, Wesley So, Maxime Vachier-Lagrave, Anish Giri, Vladimir Kramnik, Levon Aronian, Ian Nepomniatchi, Viswanathan Anand, Vassily Ivanchuk, Baadur Jobava.

Namen als klokken.  Regerende wereldkampioenen, ex- en toekomstige wereldkampioenen en hun naaste belagers.

De tafels zijn gezet, de borden liggen klaar.

De kinderen kijken verlangend naar het plekje waar ze straks zullen plaatsnemen, ouders en grootouders staan met gierende zenuwen aan de zijlijn.

Ondertussen struikelen we over de aanwezige grootmeesters en schaakberoemdheden. gezellige drukte.

Eerst is er een opwarmingsrondje om de geplogenheden van een simultaan te oefenen en dan is het enkel wachten op de tien absolute sterren van het schaakfirmament.

Voor Leuven Centraal zijn volgende speler(tje)s afgevaardigd:
Bertram D’Hooghe, Timothy Dudley, Alan Willems en Denis Fagard.

Handen worden geschud, degens getrokken, de strijd begint. Eén supergrootmeester speelt telkens één rondje, één zet per bord (een dertigtal), waarna de volgende aan zijn rondje begint. Spelers doen hun zet op het moment dat de grootmeester voor hem staat.

Het gezelschap amuseert zich duidelijk, een grapje hier, een grol daar. Zo verrast de ene grootmeester de andere soms met een bizarre zet. Magnus presteert het om één zet nadat Pc3 gespeeld is Paard terug naar b1 te spelen, tot jolijt van de rest die het hebben over een interessant nieuwtje in de openingstheorie.

En zo komt het dat sommige borden toch redelijk stand houden bij dat meesterlijk geweld.
Bertram staat voor het eindspel objectief zowaar gewonnen met enkele pionnen meer, Aronian breekt zich met ernstige frons zowaar het hoofd, maar in het eindspel dat volgt is objectiviteit van geen tel en dus wordt Bertram toch nog opzij gezet.

Ook Timothy, Alan en Denis spelen verdienstelijk en strijden voor wat ze waard zijn.

Eventjes denkt Giri dat Denis zich overgeeft als hij hem de hand aanreikt. Maar dit was een misvatting. Denis, die later was ingevallen, begroette Giri slechts voor zijn eerste passage tegen hem. Zo gemakkelijk gaat het niet, Giri!

Een memorabel event als aperitiefje van een onwaarschijnlijk schaakgebeuren in Leuven, en dan nog voor het tweede jaar op rij.

Zie ook Ketnet en ROB
 

Reacties (1)

brazil 1 alisson green long sleeves goalkeeper mens adults 2016 2017 country national team soccer jerseys - 30 september 13.17u.

women nike new england patriots 86 daniel fells limited red alternate nfl jersey sale,2014 olympics canada mens customized youths white jersey,yankees 2 derek jeter white stitched youth fashion gold mlb jersey,nike dallas cowboys 19 miles austin gray shadow kids jersey
brazil 1 alisson green long sleeves goalkeeper mens adults 2016 2017 country national team soccer jerseys http://www.higginsuk.com/brazil-1-alisson-green-long-sleeves-goalkeeper-mens-adults-2016-2017-country-national-team-soccer-jerseys-nfl_it

Reageren