Naar inhoud

09-11-2008Ronde 2 & 3: Leuven opmerkelijk aanwezig (update: foto's dag 2)

Ikzelf was heel slecht aan de partij begonnen. Psychologisch compleet ten onder gegaan tegen Mher in de opening en al snel stond ik bijna een uur achter op de klok. Mher liet dan misschien wat de aandacht schieten, want plots kon ik wel kansen creëren. Na nog een paar mindere zetten van mijn kant, kwam ik in een iets minder lopereindspel terecht waarvan ik 99% zeker was dat het houdbaar was. De tijd was echter niet mijn vriend en na een tijd secuur verdedigen blunderde ik alsnog. Jammer, maar 0-3.

De nuancering is eigenlijk al gebeurd, maar sta me toe de Leuvense aanwezigheid op de topborden nog verder te nuanceren met een opmerkelijk feit: niet minder dan 23 leden spelen mee deze editie. Ik heb geen cijfers, maar het zou me verbazen moest onze aanwezigheid ooit al zo indrukwekkend geweest zijn.

Veel clubleden geeft natuurlijk ook snel duels. In ronde 1 mocht ik het met wit reeds opnemen tegen Maarten Wouters (1-0), ronde 2 bracht Stefan - Marc (0-1) en ronde 3 Guruprasad - Romain (½-½). Een korte blik op de paringen van ronde 4 leert ons dat Marc het weer mag opnemen tegen een clubgenoot. Stijn Van Noten is ongetwijfeld een nog iets taaiere klant.

Oh ja, in het tornooi doen natuurlijk ook nog niet-Leuvenaars mee. Uw verslaggever heeft echter tot heel laat geschaakt en geanalyseerd en verwijst u met plezier door naar het verslag op Schaakfabriek.

Slaapwel,

Joris

Bij het ingaan van ronde 3 vonden we zowaar 3 Leuvense schakers terug op de eerste 4 borden: Geert op bord 1 tegen Akesson, uw verslaggever op bord 2 tegen Hovhanisian en Roel op bord 4 tegen Renette. Goed bezig, zou je dan zeggen, maar de eerlijkheid gebiedt ons dit toch enigszins te nuanceren. Roel en ikzelf hadden namelijk onze maximumscore bereikt door 2 winstpartijen tegen maximum 1600 hoog. Enkel Geert had z'n plaats op bord 1 echt verdiend: u las eerder al van z'n stunt tegen Pieter Claesen (die er overigens de brui aan gaf na z'n remise tegen Romain in ronde 2, nvdr), in bord 2 werd Bart Theys - die hier al vaker verrassend uit de hoek is gekomen - wel heel vlot opzij gezet.

Tegen Ralf zat het er echter nooit in. In een Catalaan moest Geert al snel wat uit z'n duim zuigen en z'n duim liet het deze keer nogal afweten. Al snel volgde een Zweeds stukoffer en de rest was techniek.

Roel kwam tegen Hans ook niet echt prettig uit de opening. De denktank in dus, maar dat bracht ook geen zoden aan de dijk. 0-2.

Reacties (1)

steff - 10 november 15.18u.

23 is inderdaad impressive. En dat is zonder Sloot en Sarel!

Reageren