Naar inhoud

10-11-2008Ronde 4 & 5: Dockx en Akesson leiden (update: verslag en foto's)

Ronde 4 filterde het leidersgroepje verder uit tot 2: Akesson en Dock. Mher Hovhanisian, elk jaar weer een van de topfavorieten, liet immers z'n eerste halfje liggen tegen een sterk spelende Jeroen Claesen. Roel Hamblok zette z'n sterke vorm verder met een remise tegen Hans Renette.

Op de iets lagere borden maakte vooral zoon Steel indruk op uw verslaggever. Ijskoud werkte hij in tijdnood het toreneindspel af tegen Wim Bartbier. Het zou de eerste maar niet de laatste keer zijn dat hij toonde over stalen zenuwen te beschikken.

Steel - HovhanisianIn ronde 5 werd de snelle remise tussen Akesson en Dockx immers overschaduwd door de extreem spannende partij tussen Mher en Steel. Met elk nog enkele minuten op de klok werd er rustig doorgespeeld alsof er niets aan de hand was. Het spektakel eindigde in een remise met 8 seconden (Steel) tegen 11 (Mher), een resultaat waar vooral Mher ongelukkig mee zal zijn, want in de chaos stond hij op een bepaald moment enkele pionnen voor.

 Ook op borden 3 en 4 was remise het eindresultaat. Tegen Wantiez toonde Hamblok weer eens dat hij meekan met de top dit tornooi. Van Jeroen Claesen en Hans Renette wisten we dit al.

Bord 5 brengt ons bij de Leuvenaars. Geert Leunis had weer een moeilijke paring tegen Draftian Ashote, maar daar was op het bord niks van te merken. Langzaam maar zeker werd de IM strategisch overklast, maar toen sloeg het noodlot toe. Geert begon spoken te zien, panikeerde en de resulterende tijdnood deed hem blunderen: dameverlies en weg 2e stunt. Zo blijkt weer maar eens dat schaken voor 50% psychologisch is.

Met de nederlaag van Geert komen weer heel wat thuisspelers samen. Uw verslaggever  verloor nogal ongelukkig van Marc Lacrosse: hij miste in tijdnood een geforceerde remise op zet 40. Maarten Praet verloor 2x op rij: hij gaf op in een remisestelling tegen Dockx en moest het onderspit delven tegen jeugdspeler Tom Barbé. Roel Goossens speelde sterk tegen Jan Gooris, maar dat was helaas niet voldoende (hij won de volgende partij wel vlot tegen Gert De Block).

Jeugdtalent Rein Verstraeten speelt voorlopig een matig tornooi, maar maakt nog zeker kans op een geldprijs. Bart Van Praag won het duel tegen Gunther Dierck. En Stijn Van Noten tenslotte won met een gelukje van clubgenoot Marc Weiler (die samen met Romain Slootmaekers met 2 op 5 voorlopig nogal teleurstelt) en verloor daarna z'n eerste partij (Stijn was afwezig in ronde 3) tegen Benjamin Tonoli.

Al deze spelers hebben 3 punten.

Resultaten en paringen staan online, foto's vindt u hieronder.

 

Reacties (0)

Er heeft nog niemand gereageerd op dit nieuwsbericht.

Reageren