Naar inhoud

17-11-2008Het clubkampioenschap gaat verder...

Het tornooi is gedaan, het clubkampioenschap kan weer verder. Zo ook op deze website, want het was een tijdje geleden dat we nog updates hadden gepost. Onze excuses daarvoor, maar uw webmaster heeft het met een buitenlands en binnenlands tornooi op 2 weken nogal druk gehad.

Is er ondertussen eigenlijk iets spannends gebeurd in het clubkampioenschap? Even kijken naar het klassement... Steff is nog steeds lonely at the top, maar dat het lastig is om deze positie vol te houden bleek afgelopen vrijdag waar hij wel heel goed wegkwam tegen Stijn Van Noten. Dat alles winnen een goede manier is om bovenaan het klassement te verschijnen wordt bevestigd door Roel. Met 3 op 3 is ook hij goed bezig, maar om echt te winnen zal hij misschien toch eens een Limburgse vrijdag moeten opofferen. Steven Geirnaert derde, maar die zit helaas terug in Brugge, dus dat is ook niet echt een kanshebber deze keer. Nee, voor kanshebbers moeten we volgens mij wat lager zakken. Geert Leunis zit in uitstekende vorm en zal ongetwijfeld nog wel wat vrijdagen komen meedoen. Thomas Massoels is altijd een gevaarlijke outsider en speelt veel mee. Uw webmaster maakt ook nog kans, maar na vrijdag is duidelijk dat hij dan toch wel eerst zal moeten leren afwerken. En dan hebben we nog de leider in het aantal aanwezigheden Maarten Wouters die na z'n glansprestatie in Frankrijk voorlopig echter vrij teleurstellend scoort. Wél won hij van een hoop nieuwe mensen die op hun beurt beginnen puntjes te sprokkelen. Ongetwijfeld een motivatie om verder te zetten...

Dé man van de voorbije rondes is zonder twijfel Stijn Van Noten Na 8 rondes had hij net als Roel een maximumscore van 3. Stijn begon het open pas in ronde 6 en scoorde de ene overwinning na de andere: Floris, Wim en Danny moesten er alle 3 aan geloven. Stijn begon dan ook zeer gemotiveerd aan z'n partij tegen Steff en dat was te merken. Steff kwam er eigenlijk gewoon niet aan te pas tot beide spelers in tijdnood kwamen. Steff dreigde mat, Stijn won tijd met wat schaakjes om vervolgens de dreiging helemaal te vergeten. Een zeer jammerlijke nederlaag...

Nog iemand die z'n vorm heeft teruggevonden is ondergetekende. Een weerzinwekkend tornooi in Frankrijk werd opgevolgd door een degelijk Open van Leuven en in ronde 9 leek Steven Geirnaert nog niet goed uitgeslapen, want al snel kwam hij met wit in een lastig parket. Ook hier tijdnood, maar die werd overleefd. Meer nog, in tijdnood wist ik nog nét de winnende combinatie te vinden en na wat schaakjes met een kwaliteit meer de 40e zet te bereiken. Winnend zeg ik, dat was het ook, maar ik was iets te overtuigd van m'n stelling en begon zomaar wat zetten te spelen. Steven dacht eerst aan opgave, besloot dan m'n techniek even te testen en merkte dat die test behoorlijk wat kansen teweegbracht. Al snel werd het witte paard een "beest" en compleet gedesillusioneerd miste uw verslaggever ook nog de remise. De tweede pijnlijke partij van de avond.

Thomas won vrij vlot van Bart Persoons en op het 4e bord leek Maarten hetzelfde te doen tegen Patrick Puttemans. Het gewonnen stuk werd echter teruggegeven en het resulterende paardeindspel leek me ook niet echt gewonnen voor wit, maar Maarten was waarschijnlijk niet meer zo aan het opletten.

Op bord 5 een nieuwe affiche: Ilija Subasic kenden we al van op de blitz, maar Jan Meskens kwam pas voor de eerste keer. Dat hij nog wat moet wennen aan competitief schaken was helaas snel duidelijk. Ilija is sowieso al geen slechte schaker, maar Jan nam duidelijk niet genoeg tijd en moest dan ook snel het onderspit delven. Hopelijk heeft hij zich toch wat geamuseerd; Rene heeft daarna nog een hele tijd beneden tegen hem zitten blitzen.

En tenslotte wist Filip weer een puntje binnen te rijgen. Vorige ronde haalde hij ook al remise tegen Bart Baert, vrijdag werd van Koen Mangelschots gewonnen. Progressie heet dat en daar zijn we blij mee.

Stand en resultaten vindt u op de gebruikelijke plaats.

Nog een goeie avond en nacht gewenst,

Joris

Reacties (10)

joris - 23 november 01.45u.

thomas, er zijn gisteren toch geen partijen gespeeld? ;-)

ik was vanochtend overigens nog dromend aan het nagenieten van m'n tweede sterk staaltje eindspeltechniek op rij. heerlijk is dat :-s.

thomas - 22 november 10.20u.

zeg Joris, 't is ni omda ge verliest da ge de website ni moet updaten hé ;-)

Patrick - 18 november 18.18u.

Tja, het ene offer is het andere niet he ;-)

Ik offerde een stuk voor zijn 2 verbonden vrijpionnen. Toch nog altijd verloren met 2 paarden tegen 2 lopers en paard (en elk nog 5 pionnen) maar Maarten was zo vriendelijk om eerst een van zijn lopers te ruilen voor een paard en dan de andere loper gewoon weg te geven.

thomas - 18 november 16.13u.

mmh, ik heb vooral herinneringen aan die (plus) remise, blijkbaar

en wat die data betreft: 't is dak nu mijn verlof moet opnemen

steff - 18 november 16.01u.

Sorry Joris, maar we begrijpen elkaar precies niet meer zo goed :).

Thomas, zo ver weg allemaal... moeilijk om daar nu iets over te zeggen.

Ik vind Stijns prestaties in de interclubs trouwens niet direct fameus (remise tegen 2050, verloren tegen 1770 en 1850). Zijn resultaten op de club waren goed, maar ook niet zo verassend volgens mij. Maar dat zijn enkel de resultaten natuurlijk.

Dit is trouwens allemaal goed bedoeld. Ik vind het een beetje jammer voor Stijn om deze prestaties speciaal te noemen.

thomas - 18 november 14.30u.

euh 13 of 20 december bedoelde ik. Of anders iemand zin om Limburgs ploegensnelschaak 21 december te spelen?

Thomas - 18 november 14.23u.

Nog een vraagje aan niemand in het bijzonder: heeft iemand weet van een tornooitje op 23 of 20/12? Ik heb blijkbaar nog een verlofdag op oevrschot. Jammer genoeg vallen de meeste tornooitjes waar ik weet van heb in de periode waarin ik in Kroatië zit: 21-29/12.

Thomas - 18 november 14.18u.

Leuk verslagje Joris. Ben trouwens blij verrast door de goede prestaties van Stijn. ook in de interclubs heeft die al mooie dingen laten zien.

joris - 18 november 13.59u.

vind dat ik u noch vorige keer als eindoverwinnaar noch deze keer als niet-kanshebber heb bestempeld, maar het doet er niet toe. ik ben de webmaster, dus ik heb toch gelijk :-p.

steff - 18 november 08.10u.

Leuk, die verslagjes, maar wat mijn persoonlijke resultaten betreft vind ik ze nogal extreem heen en weer swingen. Vorige keer was ik al zeker van de eindoverwinning, nu ben ik na een onterechte overwinning al geen kanshebber meer :)

Maar dat het punt onverdiend was is o zo waar. Heel de avond geen grip gekregen op de stelling ondanks hard werken. In opkomende tijdnood het nadeel zien vergroten tot beslissend nadeel. Toen Stijn (ook in vlammende tijdnood) een kwaliteit, een onstopbare vrijpion en een gevaarlijke matdreiging had, vergat hij dus mijn dreiging, zegge en schrijve de eerste van de partij.

Wat de partij van Maarten betreft: die voelde zich verplicht om alsnog te winnen en offerde dan maar een pion in het paardeneindspel. Met dus de nederlaag als gevolg.

Reageren