Naar inhoud

15-12-2008Michiel is jeugdkampioen!

Michiel is afgelopen vrijdag tot jeugdkampioen gekroond. Na een spannend tornooi eindigt hij met 36 punten op de eerste plaats (de eindstand vind je hier.) In de laatste ronde moest hij opnieuw de wapens opnemen tegen zijn grootste concurrent, Sander. Het werd een billijke remise. In totaal kon hij acht partijen beëindigen met een zegegebaar. Slechts tweemaal moest hij zijn eigen koning neerleggen en eenmaal werd het punt gedeeld. Zijn kompaan in stap 4, Sander, deed het (bijna) even goed. Ook hij eindigde met 36 punten, en exact even veel zeges, verloren partijen en remises. In de eerste onderlinge partij moest hij evenwel het onderspit delven. Hopelijk zetten zij hun titanenstrijd in de volgende editie verder. Op plaats drie vinden we Bram terug. Deze ster uit stap drie strandde op een zucht van de twee koplopers. Misschien had hij de leiders nog meer kunnen bedreigen indien hij nog net iets meer ronden had meegespeeld. Op plaats vier vinden we zeer verdienstelijk Werther terug. Hij speelde enkele sterke partijen, waaronder een gesmaakte zege tegen Michiel. Dé verrassing van dit tornooi is echter zonder twijfel Arno. Hoewel hij nog niet lang de jeugdlessen volgt, blijkt hij een echt schaakbeest te zijn met heel wat talent. Daarnaast toonden nog heel wat jeugdspelers dat ze veel in petto hebben. Zo wist rijzende ster Taede een punt af te snoepen van Michiel en wist Izaac Sander af te troeven. Zij hebben zeker de sterkte om in de nabije toekomst mee te strijden voor de eindzege.

De eerste drie uit de eindstand kregen een cadeaubon van Fnac. Voorts mocht iedereen die tenminste vijf maal had meegedaan een leuke naturaprijs uitkiezen.

Reacties (3)

René - 27 december 12.54u.

Mooie competitie. De spelers waren aan elkaar gewaagd. Dat wordt om van te snoepen volgende keer. Proficiat aan de deelnemers en nog meer aan Michiel. Ik ben benieuwd voor het volgende kampioenschap.

Johan Verstraeten - 17 december 18.51u.

proficiat Michiel en ook Sander, Bram, Werther, Arno en alle anderen

joris - 15 december 22.21u.

Tof verslag, Thomas! Blij om te zien dat het vlot gelukt is...

En een dikke proficiat aan Michiel uiteraard!

Reageren