Naar inhoud

10-01-2009Clubkampioenschap R16 & Jeugdkampioenschap R1 (update: verslag R16)

De voorlaatste ronde van het clubkampioenschap bracht weinig verrassingen. Op de meeste borden was het niveauverschil zodanig groot dat dit eigenlijk niet anders kon. Vreemd genoeg mogen we toch behoorlijk blij zijn met deze ietwat vreemde paringen, want de oorzaak is tweeledig positief: de sterke spelers laten zich de laatste dit jaar weer vaker opmerken + we zien ook meer en meer nieuwe spelers over de vloer komen. Een positieve evolutie...

Op de laatste borden vonden we de familie Van Den Bosch terug. Zowel vader als zoon zijn erg geïnteresseerd in het spel en volgen al een tijdje onze lessen (Arno doet dat in stap 2, Michiel volgt de volwassenenlessen van Steven Foulon). Om ook wat matchervaring op te doen speelden zij vrijdag voor het eerst samen mee in ons clubkampioenschap. Een succes, want Arno liet  weinig over van de arme nieuwkomer Pieter Weckhuysen, terwijl palief z'n Roemeense tegenstandster mat zette. Tenminste dat dacht ie toch. Valentina had reeds "mat" opgeschreven toen een voorbijganger er beide spelers op attent maakte dat het helemaal geen mat was. Vreemd genoeg werd er dan tóch doorgespeeld en moest Michiel wat later met het matgevende stuk achter noodgedwongen opgeven. Zonde.

Kent u Fulco Daniels nog? Fulco was een van onze betere jeugdspelers vorig jaar, maar kon helaas niet meer aanwezig zijn op vrijdag. Die situatie is veranderd en daardoor kon hij nieuwkomer Niki Legrand voorzien van de nodige uitleg bij hun relatief korte partij. De twee hebben mekaar heel wat verteld, dus ik hoop dat Niki er wat van opgestoken heeft.

Duels die ook snel gedaan waren, waren die tussen Patrick en Bram, en Romain en Bart Baert. Wat daar precies is foutgelopen heeft uw verslaggever niet gezien, maar allicht was het klasseverschil een bepalende factor.

Minder klasseverschil werd verwacht op de twee "topborden" waar twee Alapin Sicilianen te bespeuren vielen. Bart kwam er tegen Danny het makkelijkst uit en leek zich zonder al te veel problemen een weg te banen naar de overwinning. Helaas durft het heerschap in de late uurtjes wel al eens blundergevoelig te zijn en dat zorgde ook nu voor een nul. Hopelijk hoeft dat niet het geval te zijn in z'n laatste ronde.

De andere Alapinspeler had het een stuk makkelijker. Ondergetekende kon zich met zwart eigenlijk nooit echt bevrijden en in tijdnood stapelde Geert de dreigingen op. Kwaliteitverlies was het gevolg en de rest was eenvoudig uittikken. Een verdiende zege.

Met nog 1 ronde te gaan hangt alles af van de prestaties van topscorers Roel en Steff. Beiden maken nog kans op de eerste plaats al is het de laatste tijd wel heel moeilijk om Roel te verslaan. Bovendien is het onderlinge duel reeds gespeeld.

Een verslag van het jeugdkampioenschap volgt later...

Joris

Reacties (4)

de voorbijganger - 15 januari 14.11u.

tja, ik heb nooit geleerd mijn mond te houden

steff - 13 januari 18.37u.

Ik heb wel goesting in dat gesloten. Ik weet dat het bestuur nu andere kiekens te frituren heeft, maar ik hoop dat men daar ook zo snel mogelijk een kalender van publiceert, zodat ik (en de anderen met kalenderproblemen) genoeg tijd heb(ben) om in te schatten of het haalbaar is of niet.

joris - 13 januari 14.44u.

Ik probeer vooral in groep 1 terecht te komen om m'n elodaling zo sterk mogelijk te beperken ;-).

Thomas - 13 januari 14.02u.

Dju, ik ben blijkbaar net iets te laat goed beginnen spelen om deze twee heerschappen te kunnen bedreigen. Maar ik hoop ze wel te kunnen aftroeven in het gesloten kampioenschap!

Reageren