Naar inhoud

08-02-2009Leuvense schakertjes strijden mee voor de Vlaamse titel

Zaterdag ging het Vlaams Jeugdkampioenschap weer van start, dit keer in de Technische Scholen van Mechelen. Dit jaar strijden we volop mee voor de eerste plaats bij de -14. Daar heeft Rein Verstraeten zoals verwacht reeds z'n eerste 2 rondes gewonnen, maar ook Michiel Jacobs liet zich weer positief opmerken. Hij behaalde eerst een mooie remise tegen Lisa Lagaert - toch een speelster met een aanzienlijk hogere rating dan Michiel en bovendien met redelijk wat buitenlandse ervaring - om daarna met zwart te winnen van Robin Vroman (1319).

In ronde 3 staan onze beide spelers voor een zware opdracht: Rein mag met zwart bewijzen dat hij beter is dan hét talent bij de meisjes Eva Baekelant; Michiel krijgt met Nathan De Strycker z'n tweede 1600 over de vloer.

Verder vergeten we natuurlijk niet dat ook Sebastiano Valente en Amadeo Van Cauwenbergh zich wisten te plaatsen. Zij doen het voorlopig wat minder.

In principe zouden er vandaag al redelijk wat rondes gespeeld moeten zijn. Van zodra wij meer weten, brengen we jullie een verdere update.

Reacties (0)

Er heeft nog niemand gereageerd op dit nieuwsbericht.

Reageren