Naar inhoud

09-02-2009Resultaten eerste ronde(s) open en gesloten

De eerste resultaten van het open en gesloten kampioenschap staan eindelijk online. Onze excuses voor de vertraging, het betrof hier overmacht.

In het open leert een korte blik op de stand ons dat Bram Vermeulen meteen duidelijk maakt dat hij de titel ambieert. Na 2 rondes is hij al de enige met het maximum van de punten.

In het gesloten zal de nederlaag van Geert Leunis met wit voor sommigen een verrassing zijn. In de interclubs scoorde Geert namelijk reeds 6 op 6 en dit zeker niet altijd tegen zwakkere tegenstanders, integendeel. Op vrijdag laat hij echter af en toe een steekje vallen (hoe kan het ook anders?) en als je dan nog tegen Steff moet, dan kan het wel eens moeilijk worden. Vermoedelijk kwam er een verrassend scherpe Caro-Kann op het bord...

Ook de remise van Thomas met wit tegen Danny is een kleine verrassing. Danny zal daar alvast zeer blij mee zijn, want al in z'n eerste ronde maakt hij z'n bescheiden ambities waar: de nul van het bord halen.

Met in ronde 1 acht en in ronde 2 negen borden kan het niet anders dat we in ronde 3 weer aan tien borden geraken! Moest je nog motivatie nodig hebben, er spelen tegenwoordig ook 2 vrouwen mee ;-).

Reacties (2)

Thomas - 11 februari 09.19u.

Het was mijn tweede remise met wit tegen Danny en ik moet eerlijk zeggen dat die totaal niet gestolen was voor Danny. Na een klein foutje heb ik serieus moeten vechten om remise te kunnen halen Ik hoop dat hij tegen de andere tegenstanders even degelijk speelt!

steff - 09 februari 22.47u.

De partij Geert-Mij was eigenlijk behoorlijk plat totdat er een totaal gelijk D+T eindspel op het bord kwam. Toen trokken we allebei alle registers open met wederzijdse eeuwig-schaak-kansen die wederzijds werden vermeden ondanks de wederzijdse matdreigingen. Geert bekocht het uurtje dat hij op zet 13 in de denktank was gedoken.

Hoe zit het met de naspeelmodule?

Reageren