Naar inhoud

09-02-2009Ontgoocheling in Vlaams Jeugdkampioenschap

Ontgoocheling, en niet zo'n klein beetje! In de 3e en 4e ronde wisten onze vier Leuvense jeugdspelers bij de -14 samen maar 1 punt binnen te halen. Michiel Jacobs behaalde in ronde 4 z'n tweede zwartzege, maar was blijkbaar zo teleurgesteld door de resultaten van z'n clubgenoten dat hij in ronde 5 afwezig is.

Voor Amadeo en Sebastiano is dit Vlaams Kampioenschap voornamelijk een manier om wat extra partijervaring op te doen en ze betalen hier eigenlijk gewoon leergeld. Rein Verstraeten daarentegen zal ongetwijfeld grotere plannen gehad hebben. Maar met 2 opeenvolgende nederlagen wordt het nu wel érg moeilijk om koplopers Eva Baekelant, Joris Verhelst en Pieter Saligo bij te benen.

Wij duimen alvast voor onze spelers!

Uitslagen en stand vindt u nog steeds op de VK-site van TSM.

Reacties (7)

Steven - 17 februari 17.01u.

En een sterk resultaat van Michiel, 3.5/5, met winstpartijen tegen (toch op papier) sterke spelers!

johan - 17 februari 15.05u.

gelukkig dat dit voorbarig "bericht"(?) nu tot het verleden behoort en één en ander serieus is rechtgezet met een 3e plaats voor Rein en 1e plaats voor Iris in de einduitslag;

Tom Vananderoye - 14 februari 11.04u.

De stelling waar johan het over had staat in onderstaande link:

http://www.schaakclub-okelly.be/61/61/

Karl - 10 februari 22.00u.

Uit eigen ervaring weet ik dat het Vlaams Jeugdkampioenschap een interessant maar wel erg lastig toernooi is. Je komt er dikwijls onbekende of sterk ondergewaardeerde tegenstanders tegen, waar je op papier makkelijk van zou moeten winnen, maar die dan toch onverwacht sterk blijken te spelen. Verder is er het tempo, waardoor er veel tijdnood is. En met maar 6 ronden kan je je niet te veel misstappen permitteren. Ik herinner me dat er dan ook dikwijls spelers waren die een aantal rondes voor het einde ontgoocheld afhaakten. Het beste is jezelf niet te veel onder druk te zetten en gewoon goede partijen proberen te spelen. Anderzijds is het op zich al positief dat de club nu zo veel deelnemers in het Vlaams kampioenschap heeft.

johan - 10 februari 21.47u.

Rein is inderdaad 2x gewonnen en dan 2x verloren; tegen Eva nog gewonnen in open van Brasschaat in augustus en nu de remisestelling uit handen gegeven; ontgoocheling was groot; één verliespartij betekent dat de titel altijd weg is; de laatste partij deed er niet meer toe, maar was nog erg spannend; rein had na een loperoffer, mat in één tenzij zijn tegenstrever tweemaal een toren offerde, hetgeen hij nog net vond in tijdsnoodfase; zeer mooie stelling voor wie van schaken houdt;

joris - 10 februari 10.47u.

Bedankt, Steff. Ik ben ondertussen via Stefan te weten gekomen dat we ook bij de -12 deelnemers hebben: Taede Crabbé is daar prima bezig met 2 op 3; Inês Cornille haalde helaas nog geen punten.

steff - 10 februari 08.02u.

Twee correcties:
* ronde 5 wordt volgende zaterdag gespeeld, dus die verleden tijd (Michiel was afwezig) is een beetje raar
* er zijn nog maar 2 rondes te spelen, jammer genoeg.

Reageren