Naar inhoud

17-02-2009Mindere interclub gecompenseerd door medailles op Vlaams Kampioenschap

Afgelopen zondag leek wel het spiegelbeeld van de vorige ronde. Twee weken terug was ploeg 2 nog de enige ploeg die van een kale reis terugkwam; in ronde 9 was het net omgekeerd. Na lang vechten behaalden Romain en Joris de enige thuiszeges en werd er toch nog gewonnen. Een belangrijke zege tegen de derde in de stand, waarmee onze promotieploeg z'n lot in eigen handen houdt.

Ondertussen hadden de andere ploegen het echter een stuk minder gedaan. Ploeg 1 begon nochtans optimaal: na 5 zetten moest een rood aangelopen Jelle Sarrau z'n koffers oostwaarts al pakken. Hij had zich in de opening van zet vergist en een pijnlijk loperoffer van Maarten gaf hem de keuze tussen mat of dameverlies. Helaas won naast Maarten enkel Bram nog z'n partij en werd 2-6 het harde verdict. Het kan niet elke week goed gaan...

Ploeg 3 weerde zich kranig tegen het op papier duidelijk sterkere KGSRL. Dankzij een prima zege van Danny Crabbé en een remise van onze kersverse bronzen medaille (cfr infra) behaalden zij een verdienstelijke 1,5-2,5. Ze blijven echter onderaan het klassement bengelen en zullen volgende rondes sterk uit de hoek moeten komen om degradatie te vermijden. Wij geloven er echter volledig in! Go ploeg 3!!

Onze vierde ploeg is op het eerste gezicht verlost van dergelijke problemen, want zij staat vierde. Dat dat echter bedrieglijk kan zijn bewijst de homogene reeks 4E. Het verschil tussen de eerste en de tweede in de stand bedraagt daar namelijk evenveel als dat tussen de tweede en de laatste! Van een echt gevaar is echter geen sprake en dus konden onze mannen zich een 1,5-2,5 nederlaag permitteren.

Ploeg 5 speelde niet.

Wat betreft resultaten moeten we u voorlopig spijtig genoeg teleurstellen. Ze staan nog niet op onze website wegens een klein technisch probleem met de interclubpagina's (u heeft het allicht reeds gemerkt). Onze excuses daarvoor. Er wordt echter aan gewerkt en ondertussen kan u natuurlijk altijd nog van de kleurtjes genieten op de interclubpagina van de bond.

We vermeldden het daarnet al even: onze club haalde dit weekend een bronzen medaille! Rein Verstraeten werd na een teleurstellende start toch nog knap gedeeld derde op het Vlaams Kampioenschap. Hij deed dit door nog 2x te winnen en strandde zo met 4 uit 6 op 1 punt van winnaar Pieter Saligo. Michiel Jacobs speelde zoals eerder vermeld niet meer mee op de slotdag (voor de duidelijkheid: dit had natuurlijk niets te maken met teleurstelling, maar alles met andere verplichtingen), maar onze twee andere deelnemers bij de -14 sloten dit tornooi in schoonheid af. Zij vochten een clubduel uit in de laatste ronde en daar kon Sebastiano na een zege alsnog op gelijke hoogte komen.

De familie Verstraeten deed nog meer, want zuslief Iris Verstraeten behaalde zowaar goud bij de -10! Met 4 op 7 werd ze vijfde en eerste meisje, een prachtprestatie! Een puntje lager vinden we Blomme Crabbé die helaas in de laatste ronde verstek moest geven. Ook voor hem een prima tornooi dus.

Bij de -12 eindigde Taede Crabbé op een 10e plaats. Mooi resultaat, maar er zat toch nog meer in. Taede behaalde immers een sterke 3 uit 4, om daarna met 3 uit 6 te eindigen. Misschien wat concentratieverlies, maar dat zal hem geen tweede keer overkomen, daar zijn wij zeker van! Een goede les, zo ook voor Inês die 23e eindigde.

Alle resultaten kan u nog terugvinden op de site van TSM.

Proficiat aan iedereen!!

Reacties (3)

Michiel - 11 oktober 15.06u.

Ik heb de laatste ronde wél meegespeeld he, alleen de voorlaatste niet. 3,5 op 5 en een tiende plaats

joris - 18 februari 11.06u.

Mijn excuses en felicitaties aan Iris! Heb het artikel meteen aangepast.

Mooie prestatie van de familie Verstraeten!!

rein - 18 februari 08.20u.

iris is kampioene

Reageren