Naar inhoud

18-02-2009Promotieploeg houdt lot in eigen handen

Romain schreef onderstaand verslag over de laatste interclubbelevenissen van ploeg 2. Het zou leuk zijn moesten anderen dit ook doen. Wij zijn namelijk ook benieuwd naar de verhalen van de andere ploegen!

Leuven Centraal 2 - Oostende 4

Gezien het elo-overschot van 50-100 punten per bord was Oostende 4 in theorie een hapklare brok. Even zag het er zelfs naar uit dat het zelfs behoorlijk vlotjes zou gaan. Na een half uurtje stond Marc al behoorlijk goed. Zijn dominante loper op g2 die beukte tegen een pionnetje op c6 dat zonder fundering op b7 niet tegen de druk bestand leek. Romain stond gelijk na een soort van Nimzowitsch-Larsen ding. Joris had zijn type stelling (Nf3, g3, c4, Bg2), en Steven stond met zwart maar een tikkeltje minder.

Bij Steven ging het echter snel bergaf; minuspion en tochtige c4-g8 diagonaal, en vrij snel daarna onze eerste 0. Geen nood, Marc stond gewonnen: eventjes de pluspion teruggeven om binnen te vallen op de 7e rij met dame en toren. Romain stond gelijk, terwijl bij Joris' stelling door de kibitzers als 'onduidelijk' werd gezien.

Net voor 4 uur spelen had Marc zich allang verslikt in de afwikkeling naar het toreneindspel, en was het gerekende punt maar een halfje gebleken. Joris bleef een uiterst moeilijke stelling hebben, en zowel hij als zijn tegenstander zaten in vlammende tijdnood. Romain kreeg na een serie mindere zetten een gesloten stelling met goed paard tegen slechte loper. Het feit dat zowel wit als zwart nog elk dame en 2 torens hadden zou maar een tijdelijk euvel zijn.

Na de tijdnood had Joris nog altijd een zeer moeilijke stelling terwijl bij Romain het gewenste thema (goed paard tegen slechte loper) op het bord was verschenen. Rond 19u was het onvermijdelijke gebeurd: "The knight victorious!". Iedereen verzameld rond het 3e bord, en ja hoor: de stelling was niet alleen onduidelijk, maar ook chaotisch. Langs beide kanten tochtige koningsstellingen gecombineerd met furieuse dreigingen en een totaal gebrek aan respect voor pionnen . Groot pluspunt voor ons was dat Joris zelf veel rustiger leek dan zijn tegenstander die elk moment kon beginnen flippen. Uiteindelijk viel de beslissing net voor 20u door Joris zijn betere tijdmanagement. 9-7. Het had erger kunnen zijn.

Conclusie:
We hebben alles nog in eigen handen. Izegem heeft 8 punten voorsprong en kan nog 12 punten halen (ze hebben nog een bye te slikken), terwijl wij nog 24 punten kunnen halen in de laatste 2 ronden. Moet lukken.

Reacties (0)

Er heeft nog niemand gereageerd op dit nieuwsbericht.

Reageren