Naar inhoud

01-03-2009Rein Verstraeten wint criterium van Geel

Afgelopen weekend ging het nieuwe jeugdcriterium van start in Geel. Ondanks sponsoring van de club, slechts 7 jeugdspelers op het appel. Het hadden er meer kunnen zijn ware het niet dat één van onze jeugdspelers een verjaardagsfeestje gepland had ... en daar bovendien nog enkele van zijn schakende vriendjes op uitgenodigd had ... het bestuur beraadt zich nu al over een manier om zulke snode plannen in de toekomst te verhinderen ;-).
 
Loïc mocht voor het eerst bij de -16 jarigen aantreden. Dat daar weinig tot geen cadeau's worden uitgedeeld kon hij aan den lijve ondervinden ... 2/7 was niet meteen schitterend maar de tegenstand was dan ook niet mals.
Na zijn overwinning in de eindstand van het criterium vorig jaar, deed Rein waarvoor hij gekomen was: starten met een overwinning. Met 6,5/7 bleef hij een vol punt voor op de nummer 2. Meteen was het mindere resultaat in het Vlaams kampioenschap doorgespoeld. In deze groep kwam ook Amadeo in actie die het met 2 punten moest stellen.
Bij de -12 werd het uitkijken naar de prestaties van Arno en Maxim. Beiden speelde voor het eerst in de -12 reeks mee en traditioneel gaat de overgang van de -10 naar de -12 nogal eens met 'aanpassingsproblemen' gepaard. Hoewel Arno zwakjes begon, herpakte hij zich in het tweede deel van het tornooi en eindigde hij met 4,5/7. Nochtans had er 5/7 ingezeten indien hij zijn tegenstander mat ipv pat had gezet met 2 extra dames op het bord. Maxim eindigde met 3,5/7 hetgeen meer dan verdienstelijk is.
In de reeks tot 10 jaar dit keer Georgy en Iris. Iris kende een iets tragere start dan op het Vlaams kampioenschap, maar eindigde met de helft van de punten. Georgy deed het met een halfje minder. Voor beiden is er  duidelijk nog progressiemarge, maar dat zullen ze op de volgende afspraak, op 4 april in Blankenberge, wel bewijzen.
 

Verslag: Stefan Roosen

Reacties (5)

Johan - 04 maart 18.13u.

'very nice' is ook de norm van steven; gebeurt niet elke dag dat een bestuurslid een norm scoort; een vat, een vat, een vat

steven - 03 maart 13.03u.

nice!

steff - 02 maart 21.13u.

Nog vreemder vind ik het om dergelijke commentaren te honoreren en die zelf te laten staan... (verder vond ik het overigens niet erg om twee verslagjes te moeten lezen)

johan - 02 maart 13.46u.

is het niet wat gek om 2 verslagen te publiceren

je mag het mijne verwijderen

Thomas - 02 maart 09.18u.

proficiat Rein!

Reageren