Naar inhoud

07-03-2009Veel volk op gezellige clubavond

Jammer genoeg geen verslag van Bart deze keer. Jullie zullen het ditmaal met mijn schaarse observaties moeten doen (voor de goede verstaanders: dit betekent: stuur zelf een verslagje door!).

Het was een toffe avond gisteren met heel wat nieuwe gezichten en ook een pak oude bekenden (die wat vaker zouden moeten langskomen!) alsook enkele vrienden uit Brugge.

Het begon goed met een grote opkomst bij de jeugd (uitslagen + stand volgen nog). Roel gaf zijn eerste les voor stap 3+ en Bram ging voor de tweede keer aan de slag met de kleintjes. Hun bijdrage aan de jeugdwerking wordt erg gewaardeerd en zal zeker tot een verdere bloei van onze jeugdwerking leiden.

Er waren twee partijen voor het gesloten kampioenschap. De remise tussen Roel en ikzelf in onze uitgestelde partij vervolledigde de onverwachte tussenstand in groep 1. Verrassend (maar geenszins onverdiend) staat Danny aan kop met 1,5 / 2. Onderaan bengelt ELO-favoriet Maarten met een half puntje.

In groep 2 hield Bart Bram op remise. En dit ondanks de ELO-kloof tussen beiden die maar liefst zo'n slordige 430 punten bedraagt. Nu ja: 'hield Bram op remise' doet Bart én de waarheid oneer aan. In werkelijkheid was het omgekeerd en Bram gaf na de partij zelfs toe dat hij (ondanks een pion voorsprong) aan opgeven had gedacht. Bart had een simpele verklaring voor zijn sterke prestatie: hij had een half dagje verlof gehad. Als de economische crisis voldoende aanhoudt om Bart op straat te doen belanden, is het toekomstige eerste bord van de club bekend!

In het open tornooi moest Joris het tegen Koen opnemen. Het werd al bij al een vlotte overwinning voor Joris in een koningsindiër. Gelukkig begon Koen te laat met zijn aanval op mijn koning, vertelde Joris. En ik heb nu al zoveel gezweet. Hoe moet dat dan wel niet zijn als zwart zijn aanval onmiddellijk begint?

Jeugdster Arno stond voor een onmogelijke opdracht tegen man in vorm Danny. Hij verkocht zijn huid evenwel niet goedkoop.

Wim kwam een kwaliteit voor tegen Rodric en begon daarna diens pionnetjes op te snoepen en sleepte zo zijn schaapjes op het droge.

Op het vijfde bord hadden we een Brugs duel. Verse normscoorder Steven had het met zwart behoorlijk moeilijk tegen Arvid Viaene, maar slaagde er uteindelijk toch in om het punt te delen.

De (relatief) nieuwe leden Tom en Thomas vochten een boeiende strijd uit. Ik was zeer verbaasd toen ik zag dat de uitslag 0-1 was, want indien ik het mij goed herinner verloor zwart in het middenspel zijn dame door een penning op de koning. Weet iemand hier meer van??

Op het laatste bord vochten Mechelse Leuvenaar Steff en Leuvense Bruggeling Philippe een titanenstrijd uit. Toen ik op het einde kwam kijken, bleek Steff met veel moed maar weinig resultaat een toreneindspel met twee pionnen minder te verdedigen.

Ook de après-échecs was deze keer serieus de moeite waard en tussen pot en pint werd er verbroederd (en natuurlijk verzusterd met de voorzitster) tussen leden, ex-leden en bezoekende vrienden. De resultaten en stand van het open en gesloten kan je nog eens rustig nakijken.

Thomas

Reacties (2)

steff - 08 maart 01.13u.

Leuk verslag! Daar moet je je helemaal niet voor verontschuldigen! Zelfs niet tegenover zelfverklaarde kandidaat Pullitzer-winnaars :)

Wat betreft de partij tussen Tom en Thomas, ik denk dat Tom met zwart heeft gespeeld, zodat het resultaat inderdaad Thomas: 1, Tom: 0 kan zijn. Ik ben daar evenwel niet 100% helemaal zeker van...

joris - 07 maart 23.55u.

"Zweten" is lichtjes overdreven, want van een echte koningsaanval was nooit sprake, maar de stress was er zeker!

Reageren