Naar inhoud

09-03-2009Spanning blijft voor onze ploegen in de interclubs

De tweede ploeg blijft dank zij een 3½-½ zege in pole-position voor de titel in hun reeks. Achtervolger Izegem heeft immers maar met 2½-1½ gewonnen, waardoor volgende ronde slechts 1½ punten moeten scoren. In dat geval zou enkel Oostende nog langszij kunnen komen met een 4-0 zege. Toch zouden we dan kampioen spelen dankzij een betere onderlinge score en matchpunten. De derde ploeg kwam met lege handen terug en staat nu op een dramatische laatste plaats. De degradatie lijkt niet meer te vermijden. De eerste ploeg leek verleden ronde al zo goed als gered en zette de geruststellende resultaten verder d.m.v. een 4-4 gelijkspel. De vierde ploeg scoorde een mooie 2½-1½ en lijkt een mooie eindklassering te ambiëren. De jeugdploeg speelde gelijk, onder meer dank zij een mooie overwinning van Iris. Dank je wel Stefan voor het verslag! De verslagen van de andere ploegen zijn zeker ook welkom! De stand van onze ploegen vind je via deze link.

Reacties (4)

johan - 10 maart 22.32u.

wat ploeg 3 betreft: een 4-O winst betekent zeker het behoud: we gaan dan over oudenaarde en er zijn nog 6 ploegen die kunnen zakken; humbeek kan ook nog in problemen komen omdat ze tegen Dendermonde moeten, die kampioen willen worden. Ik zou zeggen: ga ervoor.

Geert - 10 maart 18.04u.

Well done, ploeg 1 en 2!
Nu binnen twee weken de beren nog schieten en de champagne zal demi-sec smaken! Ik was er graag bij geweest...

Joris - 09 maart 17.24u.

Eigenlijk vind ik dat de spanning eerder aan het wegebben is... Ploeg 1 is quasi zeker van behoud, ploeg 2 van promotie, ploeg 3 van degradatie en voor ploegen 4 en 5 is het nooit spannend geweest, dacht ik.

Een kleine correctie ook: Izegem staat eerst, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld door een forfait. Ze staan nu 1 punt voor, vandaar de nodige 1.5.

steff - 09 maart 16.17u.

Om ploeg 1 ook te quantificeren: 2 punten zijn nodig tegen Borgerhout.

Reageren