Naar inhoud

14-03-2009Vrijdag de dertiende

Zoals gekend is 13 een geluksgetal voor schakers. Er staat mij vaag iets bij dat Donner over Fischer en zijn band met nummer 13 heeft geschreven, maar ik zal 'de Koning' nog eens moeten vastnemen, want juist weet ik het ook niet meer. Voor Kasparov heeft 13 ook een speciale betekenis: het maakt deel uit van zijn geboortedatum en hij was ook de dertiende wereldkampioen.

Ikzelf ( stamnummer 21113) had ook de nodige dosis geluk gisteren, toen mijn tegenstander een zelfmat in één opzette (weliswaar in tijdsnood). Van de andere partijen heb ik weinig gezien. Maarten (nochtans met stamnummer 33138) heb ik wel zien sukkelen tegen een gezond spelende Rodric. Een flankmaneuver werd hem fataal omdat zijn ongerokeerde koningsstelling de perfecte uitnodiging was om in het centrum onder de voet gelopen te worden. Uitslagen en stand vind je hier.

Bij de jeugd werden de partijen van de negende ronde afgewerkt. Op twee ronden van het einde stak Leander Michiel voorbij aan de kop van het klassement door in hun tweede onderling duel van het seizoen de bovenhand te halen. Werther (stamnummer 10213) nam revanche voor zijn eerdere nederlaag tegen Loïc en consolideert zijn derde plaats. De top vijf van de stand wordt vervolledigd door Loïc en Ilja.

Thomas

Reacties (3)

Joris - 15 maart 13.27u.

Een kleine aanvulling:

In een Lb5-Siciliaan rokeerden Arno en Roel langs verschillende kanten. Een klassieke aanvalsrace is dan het gevolg en daarin was het Roels ervaring die de partij besliste.

De partij tussen Filip en Patrick bleef spannend tot het einde. Zwart moest al vrij snel de rokade en een pion opgeven, maar kwam daardoor niet echt in groot gevaar. Meer zelfs, door een mattrukje won hij een pion terug en het eindspel leek zijn richting uit te gaan. Patrick verdedige echter kranig en kon een remise uit de brand slepen.

De partij tussen Bert en Pieter heb 'k zelf ook niet gezien, maar Pieter wist me te zeggen dat hij terug vaker naar de club gaat komen en dat is uiteraard leuk nieuws!

Ikzelf moest Wim een lesje geven in Pf3 (zijn woorden). Dat lukte niet zo aardig, want Wim kreeg al snel een sterk centrum. Hij vervolgde echter met een paar minder nauwkeurige zetten en toen hij een penning overzag en daardoor een pionnetje verloor, geloofde hij niet meer in z'n stelling. Hij gaf dan ook vrij snel daarna op.

Thomas - 14 maart 17.57u.

tja, als ge niets van de partijen hebt gezien moet ge wa creatief kunnen zijn in uw verslag hé ;-)

steff - 14 maart 17.21u.

Wa ne nerd :p

Reageren