Naar inhoud

04-04-2009Uitslagen + verslag vrijdag 28/3

Uitslagen & stand ronde 9 open kampioenschap

Verslagje Bart Robeyns:

Na de afsluiting van de IC zakken onze schakers in traditioneel kleinen getale naar het klubkampioenschap af: eens de epische strijd om bevordering of behoud voorbij, lijkt de intellectuele ambitie uit hun drukke hoofdjes verdreven door geheel en al schaakonvriendelijke gedachten. Er rest nochtans nog heel wat te ambiëren: een titel in de gesloten reeksen, volgende week een tussendoor blitz-tornooitje en een ditmaal wel heel erg open klubkampioenschap, met 6 pretendenten die zich door niet meer dan het equivalent van 3/4 overwinning laten scheiden.

Deze, beslist kortstondige, opflakkering van levensvreugde nestelt zich gelukkig niet in de meest bestendige houtjesduwer-varianten, die ditmaal met z'n tienen waren.

Eén zo'n variant is de jonge Arno, die de immer onstuimig blitzende Pieter op z'n pad ontmoette, en deze zowaar in een quasi gewonnen stelling manouevreerde. Enige listige zetten later was het plots Pieter die de bovenhand nam - om die weer even later te laten verzanden in Loper + slechte randpion. Voordien had Maarten P. reeds korte metten gemaakt met Tom C., om hem daarna aan een lange analyse-sessie te onderwerpen.

Roderic en Thomas B. trokken het heel wat langer; Roderic wist, zelf onder constant mat-in-één gevaar, na een lange drijfjacht op de koning het eigen matnet toe te strikken. Roel had een vele zetten diepe afruiloperatie met een subtiel tussenschaakje gezien, en dat alles in 10 seconden. Koen en ik stonden er bewonderend op te kijken, wat voor Koen kwaliteitsverlies opleverde.

Ikzelf werd ten prooi gevoerd aan Evil Sloot, die nimmer geplaagd wordt door schaakonvriendelijke gedachten, maar er best wel een paar aggresieve schaakvriendelijke op na houdt. Of zijn honger ermee gestild was valt te betwijfelen, en veel napeuzel-werk was er ook niet meer: na 20 zetten was ik reeds verorberd.

 

Reacties (1)

Koen D - 09 april 15.07u.

allez, ik ben blij dat ik nog bij de pretendenten ben
:)

Reageren