Naar inhoud

16-04-2009Bericht van op het strijdperk

Eindelijk een kort berichtje vanop het Belgisch jeugdkampioenschap. Alles prima hier: mooie locatie, goeie sfeer, prachtig weer en lekker eten. De begeleiderbungalow - en dan vooral de slaapkamer (we slapen met 4 in een kamer van 3 bij 2) - mocht net iets ruimer, maar uiteindelijk zijn we hier vooral voor de kinderen en niet voor onszelf natuurlijk.

Die kinderen doen het voorlopig prima. We zijn nu donderdagochtend en onze jongens zijn bezig aan ronde 5. Werther wisselt winst af met verlies en staat nu op een logische 2 op 4. Z'n laatste partij van gisteren heeft hij wat te snel gespeeld wat in plaats van stukwinst stukverlies opleverde, maar verder is hij wel sterk aan het spelen en verwachten we wel dat hij minstens de helft haalt. Gezien zijn ambitie van 3 zou dit een schitterend resultaat zijn.

Van Arno werd veel verwacht, maar die druk leek hem te veel te worden toen hij reeds in ronde 1 verloor. Sindsdien heeft hij zicht echter herpakt en behaalde hij het maximum van de punten. Ik was er gisteren bij toen hij op grootmeesterlijke (nvdr: lichte overdrijving) wijze een aanval voerde die na minorpromotie tot paard in mat resulteerde. Ook vandaag is hij prima bezig (Thomas komt me hier net zeggen dat hij gewonnen staat) en mag hij zich stilaan aan een echte uitdaging verwachten.

Broer en zus Verstraeten spelen zoals steeds weer mee voor de titel. Rein liet zich in ronde 2 wel verrassen door Joris Verhelst, maar speelt nu alweer op de topborden. Zuslief Iris is subtop bij de -10 en verloor tot nu toe enkel van titelkandidaat Vadim Jamar. In ronde 5 mag ze het opnemen tegen de sterke Thomas Demarre.

Tot zover dit korte verslag; de plicht roept.

Reacties (0)

Er heeft nog niemand gereageerd op dit nieuwsbericht.

Reageren