Naar inhoud

04-05-2009Clubavond 1 mei

Vrijdag werden zeven partijen voor het open kampioenschap gespeeld en een voor het gesloten, groep 1. Die laatste was heel snel gedaan. In de opening was Steff nog niet helemaal bij de zaak en liet hij zich door Roel een stuk afhandig maken door een eenvoudige dubbele aanval. Op het eerste bord in het open kampioenschap kon Thomas Blondiau goed mee met Koen Delaere. In een gelijk middenspel liet hij zich evenwel tactisch aftroeven. Zelf liet ik mij al snel ringeloren door Wim Peers. In de afweging van twee varianten nam ik niet mee in rekening dat er een toren instond. Met een kwaliteit minder begon ik aan de weg te timmeren op de damevleugel. Gelukkig snoepte Wim niet zo snel daarna een vergiftigd pionnetje dat ik hem aanbood. In de tactische afwikkeling die hierdoor op gang kwam verloor wit zijn hele hebben en houden. Ondertussen scoorde Alexander Kukush een logische overwinning tegen jeugdster Arno Van Den Bosch. Danny heeft de reputatie van reuzendoder, maar bewees vrijdag opnieuw dat hij ook kan verrassen tegen lager geklasseerde spelers. De uitleg van tegenstander Bart Persoons: Danny is veel sterker met zwart dan met wit. Als hij het spel moet maken laat hij altijd wel steken vallen. Misschien moet ik dat volgende keer dan ook maar eens proberen tegen Danny? Valentina verloor van Ishchukov Ivan. Gelukkig laat zij zich vooralsnog niet ontmoedigen door de vele nederlagen die ze moet slikken. Ook Bart Robeyns liet vrijdag weer van zich spreken. Opeens gonsde het door de gangen dat hij een geforceerde matvariant had tegen Geert Leunis. Een paar minuten daarna kon je in diezelfde gangen horen dat Bart het verprutst had, waarna aan het bord bleek dat er alsnog mat was verschenen. Bart verklaarde achteraf dat hij de mat pas gezien had nadat hij een variant was ingedoken die tot stukwinst moest leiden. De stukwinst bleek achteraf een luchtspiegeling, het matbeeld was gelukkig voor Bart echt. De langst durende partij werd uitgevochten door Jan Londers en Reinaert Verstraeten. Jan stond na de opening oppermachtig. Rein kon maar moeilijk ontwikkelen, zijn pionstructuur leek erg zwak en Jan had een verre pion die pijnlijk in het vlees van Reins stelling prikte. Rein is echter op jonge leeftijd al een zeer taaie speler en nadat Jan in het eindspel een toren ongelukkig op g7 had geplaatst, had Rein nog de beste kaarten maar werd het uiteindelijk toch nog remise. Partijen en stand van het open tornooi vind je op de gebruikelijke plaats.

Thomas.

Reacties (4)

joris - 04 mei 17.09u.

lol, e4

Roel - 04 mei 15.51u.

Als Steff en ik een partij hadden gespeeld, zou ik graag een verslag maken. Volgende keer misschien. Hoewel, als de trend van onze laatste partijen zich doorzet, wordt het waarschijnlijk 1.e4 e5 2.Dh5 Pc6 3.Lc4 Pf6 4.Dxf7# . Ik hoop dat ik wit heb ...

Thomas M - 04 mei 15.02u.

misschien moet ik dat meer doen: een spookbericht online laten staan, zodat de spelers zelf alvast een verslag in de reactie plaatsen :)

Koen D - 04 mei 10.22u.

Ik vermoed dat het de bedoeling is dat we zelf onze partij verslaan :)

Mijn partij (met zwart) tegen Thomas Blondiau voor het Open tornooi ging gelijk op, maar een trage ontwikkeling en enkele kleine verzwakkingen rond de witte koning gaven mij hoop: na Kg2 met de f-pion reeds op f3 heeft de dreiging van een zwarte dame of toren op de tweede rij de partij beslist. Tf1-f2 kon niet meer baten want daardoor bleef Td1 hangen en viel daarna ook ten prooi na een ingewikkelde dameruil. Als Thomas een reeks sterke verdedigingszetten had aangehouden (om de tweede rij zelf te controleren) dan was de remise zeer dichtbij, dus goed gespeeld Thomas!

Reageren