Naar inhoud

09-05-2009Vijvertje, vijvertje in mijn tuin, wie verdient de lofbazuin?

Fluitende vogeltjes, felgroene blaadjes en uitgedroogde vijvertjes, als ze al niet verdwenen zijn: het seizoen nadert zijn einde en ontvouwt, druppelsgewijs, zijn lang gerijpte ontknoping.

Groep C
De laatste speeldag in deze groep zou de beslissing over de eerste kampioen brengen. De partij tussen Patrick en Maarten speelde geen rol meer voor de titel: Patrick wist ze wel te winnen vanuit een waarschijnlijk verloren loper eindspel.
Op voorhand was duidelijk dat indien Wim Peers zijn partij tegen Tony Dauw zou winnen, hij de titel in de wacht zou slepen op scheidingspunten. Bart Persoons, de andere kanshebber, moest zelf winnen tegen Filip Van Den Schoor en hopen op een misstap van Wim. De druk zette Bart dadelijk aan tot grootse daadkracht: eerst een pionnetje offeren, dan nog een paard erachteraan: de tegenstand werd verbrijzeld dankzij een langdurige penning. Dezelfde druk speelde een heel andere rol bij Wim: die liet zijn dame instaan en zag zijn droom dadelijk uiteenspatten.
Een welgemeende proficiat aan Bart, die zich met 4/5 een waardig winnaar toont.


Maarten W - Patrick 0-1
Wim - Tony 0-1
Bart P - Filip 1-0


Groep B
Weinig te beleven in Groep B, waar twee uitgebluste kanslozen (Jan en Bart R) al na 14 zetten de strijdbijl begroeven.


Jan - Bart R. 1/2-1/2


Groep A
Wel heel wat op spel in onze elite-groep, waar Geert zijn titelkansen gaaf moest houden tegen Roel. Prachtig vuurwerk vanuit een blijkbaar onverwachte opening (na 9 zetten hadden beide al meer dan een uur verbruikt) bracht Roel in een gewonnen stelling, die echter in tijdsnood (5 minuten voor 20 zetten) dodelijk efficient door Geert werd omgetoverd in een verloren, met als kers op de taart een schijn-dameoffer, gevolgd door paardvork op dame en promotie-veldje. Voor Geert is het nu wachten op de resultaten van de andere 3 (!) kanshebbers (Maarten P, Danny en Thomas), die elk nog, net als Geert, 3,5/5 kunnen halen.


Roel - Geert 0-1


Open
Het is al langer duidelijk dat Koen Delaere het open kampioenschap op zijn naam zal schrijven, maar wiskundige zekerheid heeft hij nog niet kunnen behalen - daarvoor had hij moeten winnen van Alexander Kukush, maar dat is natuurlijk wat men wel eens een ander paar mouwen noemt. Die had Alexander opgestroopt en Koen's vel in één moeite mee.
Deze partijen hebben zich allemaal buiten het blikveld van uw tornooileider afgespeeld, dus verwijs ik u liever door naar de droge resultaten.

Bart Robeyns

 

Mijn eeuwige dank aan Bart voor dit leuke verslag. Naast de titel, wil ik daar enkel nog volgende links aan toe voegen: uitslagen open en stand open.

Thomas

Reacties (1)

Koen D - 10 mei 19.14u.

Blijkbaar is Dd1-e1-h4 een standaardmaneuver in (die variant van) de Pirc. Dat wist ik niet ("waarom doet die nu De1??") maar nu zal ik het nooit meer vergeten. Ik had De1-h4 niet zien aankomen waardoor mijn Lg7-h6 meteen de ongekeerde beweging Lh6-g7 mocht maken en dat gratis tempo was er te veel aan, en de "=" werd heel snel "+-".

Reageren