Naar inhoud

29-05-2009Verslag criteriumtornooi Humbeek

Vorig weekend gingen we op stap naar Kapelle op den Bos voor het vierde jeugdcriterium van dit jaar. Bij de -10 deden Jorre Donckers, Michiel Lemmens, Georgy Chtchevaev en Kelvin Schoofs mee. Bij de -12 Arno Van Den Bosch en Werther Massoels. En bij de -16 Loic Flameng. Zelf deed ik als begeleider met de open reeks mee. Stefan was ook mee als begeleider, maar speelde niet mee. Al bij al een goede opkomst, zeker als je in verrekening neemt dat vaste klanten Rein en Iris Verstraeten ditmaal elders aan de slag waren.

Het tornooi ging dit jaar op een nieuwe locatie door, in een sporthal in Kappele op den Bos. Deze locatie bleek perfect voor een jeugdtornooi. Groot genoeg zodat het geluidsvolume niet de pan uit swingde en doordat er geen ramen in het dak zaten, was de zaal ook geen sauna zoals in Aalter. Achter de speelzaal lag een voetbalveld dat ook gesmaakt werd.


De resultaten van onze poulains vielen nogal tegen. Dat Loic bij de -16 stevige tegenstand ging krijgen, was te verwachten. Uiteindelijk haalde hij toch nog een deftige 3,5/7, weliswaar met de hulp van een bye.

Bij de -12 werd al wat meer verwacht, vooral van Arno. Deze had heel goed gescoord op het Belgisch kampioenschap. Jammer genoeg bleek hij serieus ziek. Maar zelfs als Arno zich belabberd en misselijk voelt, wil hij schaken! Hij begon met een overwinning, maar moest in de tweede ronde de duimen leggen voor de sterke Yordi De Block. Winst en verlies wisselden zich vervolgens af tot de zesde ronde, waar hij remise speelde tegen Emma Tomme. Dit zorgde er voor dat hij in de laatste ronde tegen de sterke Arthur Ingelaere moest, die voorlopig nog een klasse te sterk is voor Arno. Had Arno niet ziek geweest en indien hij wat meer geluk bij de paringen had gehad, zou er voor hem meer in gezeten hebben dan zijn uiteindelijke 3,5/7.
In deze reeks speelde ook Werther mee. Zijn eerste twee ronden waren dik ok. In de eerste ronde speelde hij remise tegen zijn bungalow-genoot van het BJK, Arno Sterck. In de ronde daarna speelde hij ook goed tegen Arthur, maar kon zich in een eindspel met een pion minder toch niet recht houden. Daarna was het vet wat van de soep en Werther eindigde uiteindelijk met een teleurstellende 2,5/7.

Bij de -10 werd het beste resultaat gehaald door Jorre. Dit ruwe talent heeft nog niet veel tornooiervaring maar heeft wel een enorm potentieel. Hopelijk blijft Jorre zo verder evolueren! Met overwinningen tegen Thomas Moerman, Vince Cattoor, Nathan Vandergunst en Ruben Snouwaert fietste hij naar een mooie 4/9. Dit was ook het resultaat van Georgy. Georgy is een jongen die tactisch heel veel ziet, maar nog erg speels en onstuimig is achter het bord. Ook een wissel op de toekomst! Ook Michiel Lemmens haalde hetzelfde resultaat, 4/9. Dit geeft aan dat Michiel toch wel een sterke evolutie heeft doorgemaakt op korte tijd. Kelvin, die nog niet zo lang in onze club schaakt, haalde tenslotte 3/9.

Na ronde 6 was ik de enige leuvenaar die uitzicht had op tornooiwinst. Een nederlaag tegen Yasseen De Herdt zorgde echter voor een uiteindelijke 6° plaats met 4/7. Mijn overwinning in de tweede ronde tegen top seed Dirk Van Dooren zorgde er evenwel voor dat ik toch met een voldaan gevoel naar huis kon terugkeren.

Volgende afspraak voor het criterium is op 27 juni in Landegem. Hopenlijk kunnen we daar met minstens even veel jeugdspelers deelnemen!

Thomas
 

Reacties (2)

Koen D - 02 juni 09.53u.

dankjewel Thomas voor dit uitgebreid verslag!

joris - 31 mei 13.11u.

Tof verslag, Thomas! Vooral leuk hoe je de eigenschappen van de spelertjes wat schetst. Al vind ik wel dat je de resultaten een beetje te pessimistisch beoordeelt.

Reageren