Naar inhoud

07-06-2009Einde klubkampioenschappen

De laatste ronde is gespeeld. In het open kampioenschap was Koen Delaere reeds zeker van de overwinning, maar de overige ere-plaatsen werden nog aan de meet verdeeld: Joris (met een perfecte 7 uit 7) en Roel wisten door hun overwinning nog net tweede en derde te worden voor Bram.

Diezelfde Bram die op dat moment de laatste partij uit de gesloten reeksen speelde, met de gedeelde eerste plaats in de B-reeks als inzet; hij haalde het punt in sneltreinvaart binnen,  en hijst zich daarmee naast Romain op de eerste plaats. Onderlinge partij remise, scheidingspunten gelijk: probleempje voor de tornooileider - wordt dus nog vervolgd ...

In de andere reeksen geen onduidelijkheden: Bart Persoons haalde het, reeds enige weken terug, in de C-groep en Geert Leunis kroonde zich tot klubkampioen in de A-groep. Na een blitz-interludium (vrijdag 12 juni), geeft Geert op vrijdag 19 juni een simultaan voor de ganse klub. Een mooie gelegenheid voor ieder van ons om zijn schaakintellect eens stevig aan de tand te voelen. Voorafgaand is er die dag de huldiging van alle kampioenen, met bijhorende trofee en een kus van de voorzitter.

Daarna start het zomer-tornooi, met de eerste avond de traditionele 3 rapid-partijen. Meer info volgt later.

 

Reacties (3)

Thomas - 08 juni 13.40u.

Proficiat aan Geert, Bram of Romain => testmatchen!!, Bart en Koen!

Bart P - 08 juni 13.27u.

Testmatchen voor reeks B! (TV- rechten worden apart onderhandeld...)

Koen D - 08 juni 10.33u.

Proficiat aan Danny : op de derde plaats in groep A!

Reageren