Naar inhoud

11-08-2009Vrijdagse [Geen] blitz: toelichting en oproep.

Om de snelle opeenvolging van blitz-tornooien even te breken, organizeren we vrijdag een tornooi met allerlei schaakvarianten. We hebben wel al wat in ons hoofd, maar jullie suggesties zijn natuurlijk ook meer dan welkom. Ken je nog leukere exemplaren dan pak- of moeras-schaak: laat hieronder maar weten.

Reacties (7)

steff - 14 augustus 12.41u.

zuigschaak: je hebt de extra mogelijkheid om een ongedekt stuk van de tegenstander van het bord te "zuigen" (ipv een zet te doen dus). Voor de torens telt dit pas vanaf ze bewogen hebben. Merk op dat je koning altijd gedekt moet staan. Het slaan van het laatste stuk van de tegenstander is in 1 keer mat.

Karl - 14 augustus 08.40u.

Ook interessant is loopschaken (running chess). Na elke zet moet je een blokje om lopen en als je terug aan je bord bent mag je onmiddellijk een zet doen, ongeacht of je tegenstander ondertussen al een zet heeft gedaan. Eventueel kan je het lopen vervangen door een andere activiteit.

http://cs.joensuu.fi/chess/

Karl - 14 augustus 08.33u.

Muntschaak herinner ik me nog. Je legt een munt op een leeg veld (bijv. d4), en de munt beweegt mee met elke zet van wit of zwart, maar de munt mag alleen naar een leeg veld bewegen. Hier een korte beschrijving: http://forum.jijbent.be/viewtopic.php?p=22898

bart r - 13 augustus 20.38u.

Steff: zuigschaak vind ik nergens terug - heb je daar een beschrijving van?
Arno: ik veronderstel dat schuimschaak aangepaste kledij vereist?
Alvast bedankt voor alle suggesties - meer zijn nog steeds welkom. Als ze maar plezant en eenvoudig uit te leggen zijn.

steff - 13 augustus 13.07u.

zuigschaak, condichess, gokschaak, cylinderschaak, antischaak, doorgeefschaak, ... en niet te vergeten Makruk!

arno - 12 augustus 16.04u.

schuimschaak (haal de zeep maar boven), schuimwijnschaak (wie een stuk neemt mag de kurk mikken naar een oog van de tegenstander), ... als er maar bubbels zijn want onze ploeg is al gepromoveerd naar derde!

Roel - 12 augustus 13.26u.

Fischerrandom, atoomschaak, schietschaak, knokschaak, misschien blindschaken?

Reageren