Naar inhoud

01-09-2009Rein wint in Eupen en Iris … doet hem dit na!

Sterke prestatie van de familie Verstraeten afgelopen weekend in het jeugdtornooi van  Eupen. Een leuk tornooi met als extraatje dat alle drank en versnaperingen er te verkrijgen waren voor de meer dan democratische prijzen van €0,5. In elke reeks was er bovendien een beker voor het eerste meisje en verder lagen er nog heel wat bekers en medailles te blinken.

Voorzitter Gunther Delhaes was erg opgezet met de aanwezigheid van de Leuvense spelers en bedankte ons zelfs tijdens de eindspeech. Hopelijk komt er dit jaar nog eens een delegatie uit de Oostkantons naar ons jeugdtornooi.

Bij de -10 jaar was Iris het 14e reekshoofd. Na twee gemakkelijke winstpartijen, kreeg Iris een moeilijker Duits meisje voorgeschoteld. Slechts in het eindspel kon het verschil gemaakt worden. Vele "favorieten" hadden toen al een halfje laten liggen. Ronde 5 was moeilijk, maar werd toch winnend afgesloten.  Eén punt voorsprong op de rest, wie had dat gedacht?

Het moest dan mis gaan in ronde 6 en ook in ronde 7, maar ze herpakte zich goed in ronde 8 met winst. In ronde 9 zat Iris terug op het eerste bord, ditmaal tegen Laurent Marchal. Deze jongen stelde remise voor maar Iris weigerde. In het eindspel loper tegen paard wist ze gelukkig de goede zetten te spelen en ze won. Zo werd ze gedeeld eerste! Naast haar beker kreeg ze nog een mooi kunstwerkje als eerste meisje en €20.

Rein startte sterk meteen 3 uit 3 met winst tegen o.a. Astrid Barbier en Yannick Dorr. In ronde 4 verloor hij van de Duitser Lennart Falter, maar vervolgde met een foutloze 5/5! Dit was voldoende voor de overwinning met 8/9, een half punt voorsprong op Yannick en Lennart. De beker en €50 waren binnen.

Een mooi tornooi, hoewel met slechts 2 Leuvense deelnemers. Hopelijk ontwaken de meeste andere jeugdspelers volgende week uit hun "zomerslaap" en vliegen ze er weer in.

Stefan

Reacties (3)

Patje Delanoeije - 28 september 09.37u.

Héééél goed van Rein en Iris !

Veelbelovend voor onze club .

Doe zo voort !

Patje

René - 13 september 12.27u.

Mooi zo! Ik ben fier en blij. Ne goeie, Rein en Iris!

Arnaud - 02 september 13.40u.

ja amai, knap zeg, gefeliciteerd beiden!!!

Reageren