Naar inhoud

03-09-2009Bart in Brasschaat

Zoals jullie al weten was er met Steven, Thomas, Rein, Bart P en Danny een behoorlijke Leuvense delegatie in het tornooi van Brasschaat. Bart was zo vriendelijk om ons zijn tornooi kort toe te lichten met een kort verslag en een leuk partijtje. Enjoy!

Joris

Deze zomer wou ik ten minste 1 tornooi meepikken en het tornooi van Brasschaat, dat buiten de werkuren valt, leek me ideaal. Bij aankomst kreeg ik meteen een goed gevoel: rustige en groene omgeving, grote parking, grote zaal met geluiddempende plafondbekleding, vriendelijke mensen, analysezaal met veel schaakborden.
De eerste dag mocht ik al meteen tegen Thibaut Vandenbussche (2200+), wat best een interessante partij opleverde waarbij het loperpaar het moest afleggen tegen het paardpaar. De volgende dag ging het iets makkelijker tegen een 1400. Op dag 3 tref ik een 1950 en lijkt het erop dat ik een jojo-tornooi tegemoet ga. Tijdens de partij ontstaat een situatie waarbij ik een pion kan nemen, maar m'n paard riskeert opgesloten te geraken. Tien zetten verder heb ik nog steeds een pluspion en is m'n paard veilig. De partij evolueert naar een dame eindspel met vrijpion dat ik weet te converteren in een vol punt.
De volgende dag is een 'off-day' en loopt het al mis in de opening. Geen erg, dacht ik, morgen beter. En toen trof ik Roel Hamblok, die een maatje te groot bleek. Daarna volgde een simpele overwinning. Vrijdag was het weer tijd voor een 2000+. Alles ging zo'n 15 zetten zeer goed, maar even concentratieverlies en gebrek aan een goed plan leidde tot een hopeloze situatie. Zaterdag  besloot ik een remise te geven om zondag nog eens alles in het strijdperk te kunnen gooien. Deze laatste partij bleek interesant met de Pe4 variant van het Boedapestgambiet. Na een positionele benadering kon ik een kongingsaanval opzetten die uiteindelijk doorbrak.
Al bij al een geslaagd tornooi en zeker voor herhaling vatbaar.

Verslag: Bart Persoons

Reacties (3)

salecarvao - 06 oktober 02.01u.

tyron smith jersey cheap purple converse pink burberry tie nike kyrie 2 buy cheap ray ban clubmaster glasses pink hermes bracelet
salecarvao http://www.salecarvao.com/

adidas zx 700 beige - 15 september 16.15u.

nike lunar trout 2 rainbow trout for sale,nike lunar duck boots olive,nike flyknit racer no parking for sale kentucky,nike air max 90 essential bianca,nike air max dallas cowboys sneakers,nike zoom pegasus 33 orange blue,womens nike internationalist yellow green,puma trinomic r698 pink
adidas zx 700 beige http://www.mosesbodyshop.net/adidas-zx-700-beige-shoesv

René - 13 september 12.36u.

Hmm, goed gespeeld Bart. Maar toch: leve Fajarowicz!

Reageren