Naar inhoud

Home Tornooien Open 2009-2010/1

Open 2009-2010/1

17 ronden, een ronde per avond. 2u/40 zetten + 30min KO
Aanmelden kan tot 20h30; de partijen beginnen om 20h40.
Aanwezigheid niet verplicht, iedereen speelt zoveel ronden als hij/zij wilt.
Rangschikking en paringen gebeuren op basis van het keizersysteem.
 
In de tabel van het klassement treft u twee bevreemdende kolommen aan: 'res' en 'prg'. 
Prg geeft aan wie in welke gesloten groep terecht zou komen, mochten alle gekwalificeerden deelnemen en dit de laatste ronde zijn. De eerste groep bestaat uit de klubkampioen van vorig jaar, de winnaar van de tweede groep en de eerste vier anderszins geplaatsten uit het open kampioenschap, allen op voorwaarde dat ze minstens 5 partijen in het open gespeeld hebben; de tweede groep bevat de volgende vijf geplaatsten, samen met de winnaar van de derde groep van vorig jaar, etc...
Het aantal groepen is enkel beperkt door het aantal gekwalificeerde gegadigden; er wordt getracht steeds groepen van 6 te vormen - mogelijk wordt de laatste groep wat uitgebreid of ingekrompen.
 
Res is een ruwe indicator voor de verdeling van het prijzengeld (de eerste drie, en telkens twee ratingprijzen per categorie -2100, -1900, -1700 en -1500).  Merk op dat de elo's van september 2009 worden gebruikt om de categorie van een speler te bepalen (terwijl in de stand de elo's van januari 2010 worden getoond). Omdat de exacte verdeling iets complexer is dan het in elkaar geflanste perl-scriptje is dit louter richtinggevend.
 
Meer informatie: vraag uw toernooileider ter plaatse.