Naar inhoud

16-01-2010Ronde 15

Eerst aan de toog was Fulco, die zijn herintrede in record-tempo leek te verprutsen tegen Eric; wat steviger eindspel en een voorbarige opgave lieten hem echter toch nog juichen. Daarop volgden Bram en Thomas, die er een miniatuurtje in 12 van maakten, op de voet gevolgd door Karl, die lange tijd naar het licht zocht dat Wim al lang had uitgedaan.
Ernstiger ging het eraan toe tussen Rodric en Jan C.. Met aggressief spel in de opening had Rodric een eerste pionnetje veroverd, gevolgd door een tweede. Jan zette daar echter taai tegenspel tegenover, won één pionnetje terug, maar moest uiteindelijk de duimen leggen in het eindspel. Een ander Jan, L., verpletterde ondertussen Juan's centrum  met een onstopbare pionnenarmada. De derde Jan, D., werd lang in bedwang gehouden door Jelle, die nu ook het veilige gevoel van de rokade heeft leren kennen - de euforie van de eerste overwinning was echter voor Jan.
Tony en Bart P. leken wel hele volumes openingstheorie te bedenken tijdens hun eerste acht zetten - ze namen daar in ieder geval de tijd voor. Wordt door de klok beslist, denk je dan, maar een Dame-loper batterij op de verlaten witte diagonaal leverde Bart voortijdig het punt op.
Bovenaan heeft Danny zich bijna een weg naar de A-groep gebaand: minder dan een half-puntje scheiden hem nog van Rein op de vijfde plaats. Hiertoe zette hij Romain opzij met een torenoffer dat na heel wat complicaties tot twee comfortable pluspionnen en de partij leidde.
Helemaal bovenaan, tenslotte, werd Roel niet verrast door de toch steeds onvoorspelbare Maarten W. Roel neemt zo wat meer afstand van Steven G.

Zoals steeds kan u de uitslagen en stand in meer detail bestuderen. Merk op dat de 'Prg'-kolom (die de plaatsing voor de gesloten groepen aangeeft) soms aangevuld is met een + of - teken; + wil zeggen dat de speler in kwestie zijn deelname aan het gesloten reeds bevestigd heeft, - is bevestiging van de niet-deelname. Voor degenen met 3 partijen achter hun naam: nog twee ronden te gaan!

Reacties (5)

Gert Goyens - 20 januari 15.23u.

Mijn excuses! Het "+"-teken staat blijkbaar al uitgelegd in het bovenstaande verslag...

Gert Goyens - 20 januari 15.17u.

Als ik het klassement bekijk, dan staat er in de kolom PRG voor mij een "4+" genoteerd. Waar staat die "+" eigenlijk voor?

Bart R - 19 januari 23.54u.

Waarschijnlijk wel: je krijgt geen afwezigheidspunten meer en pakweg de eerstvolgende 7 spelers hebben springen met een overwinning over jou.
Anderzijds: die moeten natuurlijk ook wel spelen (én winnen), er vallen misschien nog mensen af die boven jou staan én er is na vrijdag nóg een ronde waarin je nog punten kan rapen.

Christophe - 19 januari 18.43u.

Ik heb eens de ELO-gemiddeldes van de vier (virtuele) groepen berekend:

groep 1: 2161;
groep 2: 1892;
groep 3: 1709;
groep 4: 1390.

Ik sta nu virtueel in groep 2, maar aangezien ik nu vrijdag niet kan spelen zal ik wel naar 3 zakken, waarschijnlijk?

Gert Goyens - 17 januari 12.51u.

Dat is wat je noemt een uitvoerige berichtgeving van de verslaggever ter plaats! Een dikke proficiat voor Jan die tegen Jelle zijn eerste overwinning boekte!

Reageren