Naar inhoud

23-01-2010Joris in pole

De voorlaatste ronde ziet Joris van plaats 9 naar 5 springen, waar hij het laatste ticketje voor de hoofdreeks grijpt. Het kan echter allemaal nog verkeren, want over twee weken krijgen Rein, Marc en Danny nog een laatste kans om hem in te halen en samen met Geert, Romain, Roel, Steven G. en Bram om de titel te strijden.

Voor de andere groepen ligt er veel minder vast: een goede prestatie in de laatste ronde kan heel wat mensen nog een trapje hoger brengen. Uw beste beentje, dus. En vergeet niet uw tornooileider, tot nader order nog steeds bereikbaar op bart.robeyns@gmail.com, in te lichten over uw deelname aan het gesloten kampioenschap: zaterdag 6 februari worden de inschrijvingen afgesloten!

Reacties (13)

arnaud - 05 februari 10.03u.

Misschien moet ik me laten verliezen vanavond, want in groep 3 is't precies plezant; matrassen, spankings, ...
Wat heeft groep 2 te bieden behalve schaken?

Bart R - 04 februari 23.19u.

Bart vindt dat echte schakers gewoon hun kop naast het bord leggen - geen matras nodig.

Steven Foulon - 04 februari 12.02u.

Bart voorziet een matras voor in groep 3? Bart beledigt hiermee ofwel onze voorzitter ofwel de moeder van zijn kinderen.
Soit, ik kijk er nu nog meer naar uit om iedereen in groep 3 een ferme spanking te geven.

Gert - 03 februari 17.15u.

Ik in groep 2? Die kans acht ik eerlijkheidshalve kleiner dan dat B-H-V tegen aanstaande vrijdag gesplitst wordt. Ik zal al blij zijn als ik mijn plaats in groep 3 veilig kan stellen. Desondanks bedankt voor de Duvel-tip!

arnaud - 03 februari 10.58u.

Oei, zou ik Gert uit de tweede groep defenestreren? Dan moet hij slim zijn en mij vrijdag vele Duvels trakteren, dan schaak ik misschien zoals ik op de AV aan het zwalpen was. Hoe dan ook, Bart voorziet een matras in de derde groep, zodat de val enigszins gebroken wordt. This all for i am kind.

Steven Foulon - 02 februari 11.54u.

Christophe, ik vermoed (en vrees het voor Gert) dat Arnaud de plaats in de tweede groep zal bezetten. :-)

Gert Goyens - 01 februari 18.34u.

@ Steven:
Spijtig dat je je niet herverkiesbaar hebt gesteld. Anders had ik tenminste de kans gekregen om NIET op je te stemmen :-p.

Christophe - 01 februari 18.01u.

Steven, er is nog steeds kans dat ik uit de tweede groep donder en jij daarin komt. Ik krijg daar toch hoogtevrees.

Steven Foulon - 01 februari 16.03u.

Ik zie dat ik in dezelfde gesloten groep zit als Gert. We zullen er eens voor zorgen dat als hij al een Elo rating heeft na de volgende periode, dit geen al te hoge is ;-)

Gert Goyens - 24 januari 19.50u.

Sorry Bart, ik was de aanhalingstekens rond "bedankt" vergeten. Hierdoor ging de sarcastische ondertoon compleet verloren :-)...

Bart R - 24 januari 11.54u.

Hierbij moet je "officiƫle" partij lezen als "een partij tegen een tegenstander die reeds virtueel een definitieve elo (== 'eerste echte elo') heeft". Virtueel omdat de feitelijke toekenning misschien pas bij de eerstvolgende elo-verwerking gebeurt.
En als je hiervoor al bedankt doe ik de volgende keer helemaal geen moeite meer.

Johan - 24 januari 10.44u.

Gert,

Na 20 officiƫle partijen krijg je je eerste echte elo
Na 10 partijen kan je al een voorlopige elo hebben

Voor de berekening zie de website van Tom Piceu

zie :
http://users.compaqnet.be/wvsa/Elo/eloblad.html

Gert Goyens - 24 januari 09.43u.

Bedankt voor het verslag Bart!

Ik vroeg mij trouwens het volgende af. Is het mogelijk een ELO-rating te krijgen zonder deel te nemen aan de interclubs? Na hoeveel partijen krijg je dan een ELO en hoe wordt deze berekend?

Reageren