Naar inhoud

20-02-2010Besprekinkske ronde 2

Uitslagen 2° ronde - Stand Open - Gesloten

 1. Leander VS René: koningsgambiet, wit haalt weinig uit de opening en verliest een stuk. 0-1
 2. Stijn VS Jan DR: Ook koningsgambiet, wit haalt veel uit de opening. Stijn wint materiaal aan een tempo van 1 stuk per drie zetten. Mat na 26 zetten.
 3. Wim – Gil: Pf3 opening, Wim wint simpel een stuk rond zet 10 en wint vlotjes.
 4. Michiel – Eric: Michiel haalt niet veel uit de opening, staat vrij snel zelf minder maar wint uiteindelijk vlotjes in het eindspel.
 5. Jan C – Steven F: Siciliaans, Jan verliest een stuk na een Da5 + valletje. Iets later ook de partij.
 6. Marc – Gert: Frans: Knaap Gert moet snel zijn meerdere erkennen in ervaren rot Marc. Eerst pionverlies en dan rollen Marc z’n knollen Gert’s damevleugel op: 1-0
 7. Geert – Roel: c3 siciliaan, nogal saai. Remise na 20 zetten, proficiat.
 8. Steff – Rodric: Half Slavisch. Steff wint een pion. Een pion wordt  2 pionnsn wanneer afgewikkeld wordt naar het toreneindspel. 0-1
 9. Arnaud – Bart P: Engels. Bart denkt lang na en doet z’n best. In een stelling die compleet in evenwicht lijkt komt dan toch het offensief op de damevleugel van Arnaud. Verrassend snel en efficiënt, en dan blundert Bart in tijdnood.
 10. Jan L – Tony: moderne opening. Jan kan e6 spelen en ruïneert de pionnenstructuur van Tony. Hierdoor wint hij de kwaliteit. Na lang bunkeren door Tony ruilt Jan in Tony’s tijdnood af tot een gewonnen pionneneindspel
 11. Diederick – Joris: C3 siciliaan, in tegenstelling to Geert – Roel wel een partij. Diederick zet een dodelijk aanval in die door Joris in tijdnood beschwindelt wordt. 0-1
 12. Maarten W – Thomas: f4 crazytown. Witte dame op h5, pion op g6 paard op e5… dan zwarte dame op f7 …  dit terwijl er een witte pion staat op f4. Soit, blijkbaar werkt het allemaal voor wit. Maarten komt beter te staan maar verzuimt het af te maken. Thomas verdedigt creatief, een leuk eindspel volgt en met een zeer mooie zet maakt thomas het af (paardoffer in een eindspel op het promotieveld van de tegenstander). Mooi mooi, een mooi einde van de speelavond.

 

Reacties (17)

arnaud - 03 maart 09.25u.

Bart, na mijn laatste fratsen ben ik nooit meer tegen censuur ! Lang leve de verwarring ...

Christophe - 27 februari 00.10u.

De pagina "Wat doen we" in de sectie "Over ons" van deze website blijkt nu toch wel héél onvolledig te zijn. We zouden veel meer leden winnen als daar ook stond dat we partijen verkopen voor drank, roddelen, ruzieën, censuur plegen op onze eigen website, enzovoort. Joris?

arnaud - 26 februari 16.18u.

ja, nee se, dan gaat mijn contract met de Gert waarschijnlijk niet door. Maar censureer anders gewoon systematisch Steven want die man zoekt precies altijd ruzie met iedereen :-)

Bart R - 26 februari 14.43u.

Ga je nu wél om censuur roepen, Arnaud?

arnaud - 26 februari 11.24u.

Een mens wilt in alle discretie op de website een partij verkopen aan een niet bij naam vernoemde Gert Goyens in ruil voor wat schamele Duvels, en voilà, het resultaat is dat hij als dronkenlap aan de wereld te grabbelen wordt gegooid. Mooi is dat. Ik ben boos.

Steven Foulon - 25 februari 15.43u.

Dat is niet eens de helft ervan, soms ga ik langs bij de mensen thuis om te roddelen over het privéleven van de bestuursleden!
Dat ik Gert zwart maakte zonder dat hij er bij was zal aan de drank gelegen hebben, het is nl. zoveel leuker als hij er wél bij is. Ik kan het zwartmaken mij ook niet herinneren maar Arnaud zal wel gelijk hebben: ik zie dat hij de post heeft geschreven om 9u ’s ochtends, en dan is hij meestal nog onder invloed van wat hij de avond ervoor heeft genuttigd: in Vino Veritas!

arnaud - 25 februari 12.07u.

graag gedaan, ben blij dat je de waarheid over Steven nu kent !

Gert - 24 februari 17.35u.

@Christophe
Een krabbenmand? Ik dacht eerder aan een wespennest! Dat is hier de ene steek na de andere...

@Arnaud:
Bedankt om mij op de hoogte te brengen van Steven zijn negatieve uitlatingen jegens mijn innemende persoonlijkheid. Als iemand mij zijn automerk en nummerplaat kan bezorgen, gaarne :-)!

Christophe - 24 februari 11.13u.

Amai, dat is me hier wat. Ik dacht vorige zomer: "Ik schrijf me opnieuw in bij zo'n rustige schaakclub," maar blijkbaar ben ik in een echte krabbenmand gevallen.

arnaud - 24 februari 09.09u.

Gert, ik vind het erg kleinzielig dat je de Duvels hierin betrekt. Steven had precies toch gelijk aan de toog met zijn uren durende schandalige uitlatingen aan uw adres en zwartmakerij van de ergste soort.

wim - 23 februari 21.16u.

Stijn stopt daar mee na onze partij binnen twee maanden ;-)

Christophe - 23 februari 18.41u.

Ik vind het anders wel een leerijk verslag. Ik wist niet dat er nog mensen waren die Koningsgambiet spelen.

Gert - 23 februari 17.02u.

@Steven:
Ik wacht gewoon tot iemand anders het vuur aan de lont steekt :-).

Trouwens "verloren" is een zwaar eufemisme voor het pak slaag dat ik afgelopen vrijdag gekregen heb...

@Arnaud: daar gaan uw Duvels...

Arnaud - 23 februari 08.45u.

't licht aan Gert hoor, Steven. Ge zou nooit zo kleinzielig doen :-) :-)

Steven Foulon - 23 februari 08.16u.

Als Gert verliest is het die week precies toch stiller op de website :-)

Of is het als ik niet verlies?

Niemand - 20 februari 14.20u.

Inderdaad dat is 1-0!

iemand - 20 februari 14.18u.

Moet Steff - Rodric niet 1-0 zijn ipv 0-1 ?

Reageren