Naar inhoud

24-02-2010Rein wint jeugdcriterium te Geel!

Niets nieuws onder de zon, zult u zeggen, Rein Verstraeten werd immers vorig jaar ook autoritair kampioen bij de -14 jarigen. Het verschil is echter dat Rein zondag eerste werd in de open reeks en elo-favorieten Hanne Goossens, Tim Peeters en Sander Vandevenne achter zich liet. Hij tekende zo een mooie TPR van 2167 op. Ook Jonas Verheyden, jeugdproduct van LVL en nog steeds lid van Leuven Centraal, deed het prima en werd knap zesde.

 Pieter Dedoncker speelde voor het eerst mee bij de -14. Een zware dobber voor Pieter, die nog niet zo heel lang aan het schaken is. Hij kon toch een partij winnen en strandde op een 25° plaats.

 Bij de -12 had onze club enkele kandidaten voor de ereplaatsen: Arno Van Den Bosch, Iris Verstraeten en Werther Massoels. Na een moeilijke start (2/4) kwam de diesel van Werther op toeren en won hij de overige partijen, wat hem een mooie 7° plaats opleverde. Hij was vooral blij met zijn overwinning op zijn goede vriend Arno Sterck (in Capelle-la-grande  nog goed voor een TPR van 1668). Iris speelde ook een goed tornooi en kwam met 4,5/7 op een een 11° plaats uit. Zij won o.a. van Lowie Tomme (1462 elo en vorig jaar tweede in de eindstand van het criterium bij de -12). Arno Van Den Bosch nam een blitz-start maar kreeg het daarna wat moeilijker tegen de zware kanonnen. Met een verlies in de laatste ronde bleef hij op 4 punten steken en werd hij 17°.

 Bij de -10 speelde Pablo Massoels zijn eerste tornooi. Een afstraffing werd gevreesd, maar dit bleek niet terecht: met 3/9 liet hij toch 8 andere kinderen achter zich.

Ook onze Leuvense concurrenten/broeders (?) van de Dolle Toren waren present met 6 deelnemers, vooral bij de -8 jarigen. Hopelijk kan een kruisbestuiving tussen de twee jeugdwerkingen het jeugdschaak in Leuven ten goede komen!

 De volgende afspraak voor de hoogmis van het Vlaamse jeugdschaak is het criteriumtornooi in Blankenberge van 3 april. Spelers en ouders die meewillen (of zelf kunnen rijden) mogen zich alvast kenbaar maken bij één van de jeugdleiders of op dit forum.

 Thomas
 

Reacties (4)

Bart P - 24 februari 20.01u.

Een dikke proficiat voor Rein.

HJ - 24 februari 14.29u.

Rein won met een fraaie score van 6 op 7. Proficiat!

Steven Foulon - 24 februari 14.28u.

http://www.jeugdschaakcriterium.be/

Joris - 24 februari 14.03u.

Nice en het staat eerder op onze site dan op schaakfabriek :-p. Hoeveel behaalde Rein uiteindelijk?

Reageren