Naar inhoud

04-03-2010Steven praat zich dieper het graf in

Hallo iedereen. Na één gespeelde ronde kunnen we eens kijken naar de uitslagen: wie is de verrassing van de eerste ronde, zijn er groepen waarvan de einduitslag na de eerste ronde al bijna vastligt, maken de favorieten voorlopig hun rol waar? Dit en meer, in de volgende zinnen.

1. Groep 1.
Alles verloopt volgens plan, Bram verliest van Geert (zoals voorspeld), Roel verliest meer punten onderweg dan Geert (idem) en Joris speelt niet slecht maar verliest toch (en weer voorspeld!).
De sleutelpartij is gewonnen door Geert, hieruit volgt dat Geert wint. Het enige dat nog kan gebeuren is dat Roel niet wint van Steven, deze partij wordt deze vrijdag gespeeld. Komt dat zien!

Voorspelling ronde 2: Geert (vs Romain) en Roel (vs Steven) winnen Bram en Joris houden het op remise.

2. Groep 2.
Ook in deze groep verloopt alles volgens plan. Arnaud en Marc winnen hun partijen, Bart P. raakt in hevige tijdnood en om duidelijk te maken dat hun partij er eigenlijk niet toe doet hebben Bart R. en Danny ze gewoon niet gespeeld.
Sleutelpartij: Arnaud - Marc, ronde 4.

Voorspelling ronde 2: Gert en Bart P. verliezen, de losers :-)

3. Groep 3.
Upset! Ik verlies van Maarten. Hoe kan dit gebeuren? Niemand die het weet. Een theorie is dat de zetten die Maarten speelde beter waren dan degene die ik speelde. Gelove wie geloven wil. Kan dit de eindstand van deze groep beïnvloeden? Misschien. Indien Maarten niet verliest van Jan is de kans groot dat hij deze groep wint. Indien hij verliest van Jan win ik deze groep.
Wie dacht dat ik na deze tegenvaller de moed laat zakken is mis! Deze vrijdag moet ik (met zwart) tegen Tony. Ik ben mezelf al enkele weken aan het oppeppen, dit doormiddel van een interactieve “e-wall”, die ik als bureaublad heb ingesteld. Kijk zelf en zie waarom Tony geen schijn van kans maakt.

Ook deze partij kan live gevolgd worden, dit om 20:40 in el Peligroso, goudbloemstraat Leuven.
Sleutelpartij: Maarten - Jan, ronde 3.

Voorspellingen ronde 2: Steven en Jan winnen, Roderick houd Maarten op remise.

4. Groep 4.
Alles verloopt volgens plan. Na één ronde hebben zowel Wim als Stijn twee partijen gespeeld (huh?) en gewonnen. Michiel weerde zich kranig tegen Stijn, maar het mocht niet baten.
Sleutelpartij: Stijn - Wim, ronde 4.
 

Voorspellingen ronde 2: Koen wint van Eric

Reacties (17)

Steven Foulon - 09 maart 13.34u.

Als toernooileider weet ik dat uiteraard

wim - 09 maart 12.57u.

@Steven : De partij tegen Jan De Roost was al tweede ronde. Tegen Koen was het eerste ronde.

Christophe - 09 maart 12.57u.

Ha ja, natuurlijk, we moeten de Schotse opening kunnen spelen.

Steven Foulon - 09 maart 12.34u.

Van zodra ik de partij van jan de Roost tegen Wim peers en Danny Crabbé vs Bart R heb zal ik de partijen van de eerste ronde van het gesloten "publiceren".
En: In onze partij zal ik 1. e4 spelen Christophe, bereid je maar voor!

Christophe - 08 maart 14.24u.

Joris, stuur je prijs maar naar mijn e-mailadres. Ik neem aan dat je boven dat gedoe met Duvels of Dalwhinnie staat? Dat is tenslotte toch maar voor mindere goden ;-)

Joris - 08 maart 13.12u.

Ik denk dat hij daar niet zo mee zal inzitten, aangezien er van die partijen ongeveer niks meer overeenkomt met zijn huidig "repertoire". Voorbereiden tegen Steven is vrij zinloos, maar als je toch wil proberen, ben ik wel omkoopbaar ;-p.

Christophe - 08 maart 12.59u.

En Steven blijft de partijen van de andere deelnemers verzamelen zonder ze te publiceren, dus klaarblijkelijk louter voor zijn eigen voorbereiding. Steven misbruikt daarmee zijn positie als toernooileider om een oneerlijk voordeel te krijgen. Daarom wil ik erop wijzen dat een aantal van zijn partijen te vinden zijn op 356chess.com: http://www.365chess.com/players/Steven_Foulon. Dit om de andere spelers in groep 3 toch een beetje te compenseren. Voilà.

Joris - 06 maart 12.17u.

:-D. Misschien een idee om tijdens het clubfeest een slideshow te tonen met foto's van vervlogen tijden ;-).

steff - 05 maart 19.51u.

@Gert zo moeilijk is dat niet... ge zijt gewoon iets te laat bij de club gekomen

arnaud - 05 maart 16.42u.

Maar is het groot verschil niet dat Calimero DENKT dat niemand hem graag ziet ? :-) :-)

Overigens, waarom gaan voor een nieuwe Calimero, we kunnen toch gerust een aantal Calimero's opstapelen in het bestuur hé, tot groot jolijt van de leden uiteraard

wat zien we ze toch maar al te graag afkomen ...

@Steven; zeg, zijt ge een experiment aan het doen om te zien of ge Bram kunt inpraten tot een 1 op 5 score of zo? Alles voor de wetenschap, terecht, we geven hem wel een Duvel als morele schadevergoeding achteraf.

Gert Goyens - 05 maart 15.22u.

Ik probeer mij Bart voor te stellen met een half eierdopje op zijn hoofd...

Arnaud - 05 maart 13.14u.

Ik probeer hier al 10 minuten te bekomen van een aanhoudende slappe lach, hoe kan een mens nog een bekke deftig werken zo ...

ik eis minder grappigheid voortaan

Steven Foulon - 05 maart 11.25u.

Ik denk dat we na deze post weten wie de nieuwe calimero van het bestuur is :-)

Bart R - 05 maart 11.15u.

Zeg 's, stelletje IE-slaven! Onze webmaster verwijt me telkens weer dat ik z'n site om zeep help: dat hij me dan eens uitlegt wat er verkeerd is of m'n credentials afpakt.
Die laatste benadering zou dan ook dadelijk Steven tevreden stellen, al lijkt dat misschien te hoog gegrepen voor de knorpot die hij tegenwoordig is. Ook gewoon zonde van de moeite, gezien de zelf-destructieve neigingen die hij tentoonspreidt.

Steven Foulon - 05 maart 10.33u.

Onze toernooimanager is de laatste tijd nogal laks blijkbaar. Het duurde ook al twee dagen voor hij dit stukje op de website zette. Maar wel de schaamteloosheid om zelf een titel te kiezen.... ik hoop dat onze CEO hem hiervoor vermaand.

Joris - 05 maart 10.06u.

Thomas, ik ben gisteren een kwartier bezig geweest om de opmaak van het oorspronkelijk bericht te verbeteren :-).

Thomas - 05 maart 09.21u.

Daar gaat Joris' zorgvuldig opgebouwde eenvormigheid op de site! Dat komt ervan als je ne maniac aan de knoppen zet (hoewel dit in het geval van onze site natuurlijk niet zo gemakkelijk te vermijden is.)

Reageren