Naar inhoud

03-05-2010Knappe vierde plaats voor Werther in Aalter

Leuven Centraal was in Aalter met 6 spelers vertegenwoordigd. Rein deed mee in de sterke open reeks, en haalde de helft van de punten, waaronder een knappe remise tegen second seed Frederic Decoster.

Pieter Dedoncker haalde zijn tot nog toe beste plaats in een criteriumtornooi. Drie op zeven is voor hem een uitstekende prestatie bij de -14, gezien het feit dat hij nog niet zo lang speelt.

Het zwaartepunt van onze vertegenwoordiging lag bij de -12. Daar liep Werther het meest in de kijker. De eerste ronde speelde hij een thriller tegen Lotte Demey. In de tijdsnoodfase moest hij in een goede stelling een koningsaanval doorstaan. Dat deed hij niet zo handig omdat hij onnodig zijn stelling verzwakte. Door blunders van zijn tegenstander verkreeg Werther wel groot materieel voordeel, waarna hij in de spannende eindfase er maar net in slaagde om met trillende handen de tegenstander mat te zetten. Werther was ondanks de spanning nog niet goed wakker en haalde in de twee volgende rondes maar een half puntje. Daarna kwam er makkelijker tegenstand, mede door de hulp van de organisatie: die hadden een winst van Werther verkeerdelijk als verlies genoteerd, waardoor Werther één ronde een iets makkelijker tegenstander dan normaal tegen kreeg. In ronde zes kwam er dan opnieuw een serieuze test tegen clubgenoot Iris. Werther had de witte stukken en wist dat Iris Russisch speelde. In het BJK had hij al eens een partij met wit tegen haar gespeeld, en toen was hij niet goed uit de startblokken gekomen. Nu week hij af met 2.d4 exd en 3. c3. Daarna kwamen er echter weer een aantal mindere zetten en ‘vergat’ hij te rokeren. Tot overmaat van ramp liet hij zijn dame insluiten, zodat hij een dame tegen toren kwam achter te staan. Dan begon Iris echter, zoals op het BJK, in een gewonnen stelling de fouten op te stapelen en verloor op haar beurt haar dame. Ook hier volgde een spannende eindfase die Werther ternauwernood met mat kon afsluiten. De laatste ronde deed Werther het wel ‘droog’: twee pionnetjes afsnoepen en simpel het eindspel winnen, met een vierde plaats als gevolg!

Arno eindigde net één plaats daaronder. Hij toverde eigenlijk het betere schaak op zijn bord, en kwam zwaardere tegenstanders tegen: 5/7 voor hem en de beste weerstandspunten van een peloton van 10! Hij won onder meer van Jamar Vadim, nog sterk presterend op het BJK.

Iris moest naast haar ongelukkige nederlaag tegen Werther enkel de duimen leggen voor de autoritaire reekswinnaar Quinten Ramacker en eindigde op de zestiende plaats met 4,5/7.

Lennart speelde zijn eerste tornooi bij de -12 mee en had het bij tijden moeite met de zware tegenstand. Hij haalde uiteindelijk 3/7, waar hij zelf niet zo tevreden mee was, maar wat ons wel een prima resultaat lijkt voor zijn debuut bij de -12.

Ook vanuit de andere Leuvense club, de Dolle Toren, waren een aantal schakertjes naar Aalter afgezakt. Het opvallendste was de prestatie van ‘kannibaal’ Natan Pirard (ex Leuven Centraal): 1° plaats bij de -8 met de monsterscore 9/9!

Er was ook één Leuvense begeleider die het nodig vond om mee te spelen, maar over diens resultaten zullen we zedig zwijgen ;-)

Tot slot nog vermelden dat het nieuwe jeugdclubkampioenschap alweer drie ronden onderweg is, en dat Pieter daarin aan kop staat.

Reacties (2)

Steven Foulon - 03 mei 14.11u.

4e en 5e, dat belooft voor de toekomst! proficiat

Joris - 03 mei 12.47u.

Een TPR van 1692 is toch niet slecht, Thomas ;-).

Reageren