Naar inhoud

03-05-2010S laat nog eens van zich horen

7 Partijen voor het open, 4 partijen voor het gesloten.

Voor het gesloten stonden Geert – Roel (indien Geert won was hij Clubkampioen); Bart R- Bart P (Bart R kon na winst verrassend aan de leiding komen in groep 2), Jan – Steven (ik ging deze partij winnen en daarmee ook groep 3) en Tony – Rodric (volstrekt onbelangerijk) op het programma.

Partijen voor het open:

  • Thomas – Wim
  • Steven – Maarten
  • Koen – Ivan
  • Stijn – Gil
  • Arnaud – Jelle
  • Marc – Eric
  • Jozef – René

Als eerste gedaan hadden nieuwkomer Jozef Lee en René, 1-0 en verrassende winst voor Jozef. Misschien niet zo verrassend, achteraf bleek dat Jozef ooit een raating had van 1600.

In mijn partij tegen Jan speelde ik niet mijn normale Sveshnikov omdat ik dacht dat Jan zich daarop had voorbereid. Een Najdorf – vergiftigde pion variant werd gespeeld. Ik koos voor een voortzetting waarvan ik dacht dat ze objectief wat minder was, maar daardoor zeker niet gekend door Jan (een snelle zoektocht online leerde dat in deze variant wit 100% scoort, dus misschien is de term “blunder” beter op zijn plaats).

Ondertussen speelde Steven G rustig tegen Maarten maar kon vrij snel afruilen naar een beter eindspel. Marc had het niet zo gemakkelijk tegen Eric als verwacht: Eric stond een pion achter maar had met zijn Toren wel de 2e rij bereikt. Thomas stond beter tegen Wim, Stijn stond vrij snel gewonnen tegen Gil (1-0) en hetzelfde gold voor Arnaud (1-0) tegen Jelle.

Bart R slaagde er in om de pion op b7 te winnen, en dit zonder duidelijke compensatie voor Bart P. Tony stond in tijd voor op Rodric en zowel Geert als Roel gebruikten meer dan 1u tijd voor hun eerste 15 zetten, hun stelling zag er nog altijd gelijk uit.

Veel meer heb ik niet gezien aangezien Jan mij in onze partij voor de nodige problemen stelde. Onze partij was lang identiek aan een partij gespeeld in 1955: Paul Keres – onbekende. Ondanks twee pionnen achter speelde Paul Keres mij compleet van het bord, ook wanneer ik afweek van de partij Keres – Fuderer bleef mijn positie er hopeloos uitzien. Wanneer er eindelijk wat stukken werden geruild in mijn partij won Jan een stuk. Het was een eindspel Dame + loper + 3 pionnen vs Dame + 5 pionnen. Ik stormde met een pion naar voren in de hoop Jan te verschalken maar het leek niet te lukken. Jan pareerde rustig mijn wanhoopsoffensief. Iets te rustig wel, want op zet 39 viel zijn vlag, 0-1!

Bart R had ondertussen gewonnen van Bart P al had deze blijkbaar ondertussen zijn verloren positie omgetoverd in een betere stelling, en daarna toch geblunderd. Wim moest uiteindelijk toch opgeven, Marc won (dan toch) van Eric. Koen – Ivan werd 0-1 en Tony won van Rodric (met een uur meer op de klok!). Als laatste partij eindigde Geert – Roel op een voorspelde remise. Misschien een gemiste kans voor Geert, wanneer Steven Geirnaert zijn volgende partij tegen Bram wint zal de partij in de laatste ronde Geert – Steven beslissend zijn.

In groep 1 staat Geert aan de leiding, maar zowel Bram als Steven kunnen ook nog winnen.

In groep 2 staat Bart R voorlopig verrassend aan de leiding! De partijen Arnaud – Marc en (in de laatste ronde) Marc – Bart R zullen beslissen wie deze groep wint.

In groep 3 is er in mijn afwezigheid blijkbaar een grapje gemaakt: “kom mannen, we doen alsof Maarten gewonnen heeft van Jan, dan kan Steven groep 3 niet meer winnen, hahahahaha”. Genoeg gelachen, de echte uitslag kan nu doorgegeven worden waarna ik rustig deze groep win.

Groep 4: Stijn staat aan de leiding met 4 en is al zeker van groepswinst.

De tussenstand in alle groepen staat nu ook online.

Steven F.

Reacties (3)

Christophe - 05 mei 12.58u.

Joris, wie daar echt blij over is, die zwijgt daar toch over? ;-)
Vooral tegenover S :-P

Joris - 05 mei 12.31u.

Ben blij dat ik niet vernoemd ben :-).

Bart P. - 04 mei 14.53u.

Ik had me voorgenomen om de opening iets sneller dan anders te spelen om eens wat tijd over te hebben om een deftig middenspel te spelen. Maar je mag natuurlijk geen pionnen laten instaan...
Anyways, daarna goed m'n best gedaan en positioneel iets beter komen staan. In een euforie (denkende dat ik dit minstens remise kon houden) heb ik dan een tempo of meer weggegeven waardoor ik nog een pion en de partij verloor.

Reageren