Naar inhoud

01-06-2010Eindelijk: nieuws

Open toernooi:

Roel laat de kans om over Bram te springen liggen door van Marc te verliezen. Thomas wint van Joris nadat deze remise weigert in tijdnood. Werther speelt zijn opening (morra Gambiet) tegen mij goed, maar wanneer het thematisch loperoffer op e6 mogelijk is kiest hij in de plaats voor een mindere voortzetting: 0-1. Bart wint een stuk tegen Gil, hierna was zijn denktank blijkbaar leeg want hij verloor de partij.

Eddy schreef zich in voor de vlaams-brabantse interclubs en speelde terloops snel een partijtje waarin hij Dirk voorzag van de nodige kletsen. Op het laatste bord speelden de meest illustere leden van de schaakclub een partij die elo-logischerwijs eindigde.


Gesloten toernooi:

Steven verslaat Geert en wint tegen alle voorspellingen de eerste groep en is Clubkampioen! In een (voor mij) ingewikkelde stelling kreeg Steven twee stukken voor een toren en won in het eindspel. Bram kreeg zijn tweede pak rammel op rij, ditmaal van Romain. “Romain is mijn zwart beest”, aldus Bram. “De term zwart beest is hier op zijn plaats, aangezien Romain meer dan 200 elopunten lager geklasseerd is dan Bram, en de onderlinge score toch duidelijk in het voordeel van Romain is. De term zwart beest kan enkel gebruikt worden als aan deze twee voorwaarden voldaan is”, aldus Joris. Jan (De Roost) werd verschalkt door de lange rokade van Michiel (0-1) en Maarten zette zijn groepswinst extra in de verf door Tony te verslaan. “Ik ben niets aan het doen”, was het antwoord van Arnaud toen ik hem vroeg hoe hij stond, aangezien hij de partij toch gewonnen heeft leid ik daaruit af dat zijn tegenstander Gert wél iets gedaan heeft, maar dat dit niet echt correct was.

De winnaars van groep 1, 3 en 4 (Steven, Maarten en Stijn) zijn bekend, in groep 2 moet Marc nog tegen Bart.


Randnieuws / geruchten / roddels:
 

  • Christophe haalde in zijn laatste partij (Steven – Christophe) voor het gesloten het schotse gambiet boven. Dit had bijna het verhoopte resultaat: 4 slokken later verslikte ik mij in een vergiftigde pion. 5 zetten lang was het bibberen, gelukkig voor mij viel hij in dan in een listig valletje. Een partijbespreking door Christophe volgt.
  • Opgevangen in de wandelgangen: de bestuursvergaderingen ontaarden steevast in bacchanalen en drinkgelagen van de ergste soort. Elke vergadering wordt een beroemde dronkaard uitgenodigd die het opneemt tegen het voltallige bestuur in een drinkwedstrijd. Michel Daerden, Flor Coninckx en Lindsey Lohan weigeren alle commentaar.
  • Uit goede bron vernomen: een bestuurslid gebruikte geld van de club om een romantische etentje te betalen. Deze onkostennota werd op de laatste bestuursvergadering goedgekeurd door het voltallige bestuur én Michel Daerden.


Uw toegewijde toernooileider.

Reacties (4)

Steven - 04 juni 16.34u.

Ik verwees naar uw vloeibaar tegengambiet, er wordt nog gewacht op de bespreking btw :-)

Christophe - 04 juni 13.25u.

Het Schots gambiet? William Evans en William Wallace draaien zich beide om in hun graf.

arnaud - 02 juni 11.09u.

ik bevestig: Gert kwam stilaan onder tijdsdruk en besloot om dan "toch maar iets te doen". Jammer, want de partij was na deze beslissing ook zo goed als meteen gedaan. Ik houd wel van mensen die zin hebben voor initiatief, het bespaart me doorgaans een hoop zetten, hihihi.

Romain - 01 juni 18.17u.

ivm mijn score tegen Bram:
onderlinge score is 3 -3 maar Bram heeft een selectief geheugen.

Reageren