Naar inhoud

04-11-2010Vlaams-Brabants Jeugdkampioenschap: een verslag

Op zaterdag 30/10 vond het Vlaams-Brabants Jeugdkampioenschap plaats in Kapelle-op-den-Bos, traditioneel een organisatie onder de leiding van Hugo Van Steenwinckel van de Humbeekse Schaakclub. Met in totaal tien deelnemende jeugdspelers had Leuven Centraal de grootste delegatie in tijden, wat zich ook vertaalde in de resultaten: niet minder dan 4 kampioenen!!!

Om organisatorische redenen speelden een aantal categorieën tezamen; hierdoor waren de spelersgroepen als volgt verdeeld: -8&-10 ; -12 ; -14,-16,-18&-20.

De groep -8 & -10 werd volledig gedomineerd door de broertjes Pirard. Natan won met een maximumscore van maar liefst 13 op 13, terwijl Jona (nochtans 2 jaar jonger en daarmee de jongste deelnemer van het tornooi) 11 op 13 scoorde. Zij werden kampioen bij respectievelijk de -10 en -8.

Onze Joker-inzet Josephine speelde voor de eerste keer een toernooi. En we kunnen met enige trots zeggen dat ze het er geweldig heeft van afgebracht. Ze kan wel degelijk haar mannetje staan, want ze eindigt 3de en is meteen ook de nr° 1 kampioene in haar groep!

De -12 jarigen was het sterkst bezet. Hierin moesten Iris, Bosse en Lennart de Leuvense kleuren verdedigen. De jongens speelden beiden een verdienstelijk tornooi en plaatsten zich zo voor het Vlaams Kampioenschap. De show werd echter gestolen door Iris die een indrukwekkende derde plaats behaalde met de meisjestitel en overwinning op de kampioen als kers op de taart.

In de hoogste groep lagen de resultaten van de Leuvense deelnemers vrij dicht bij elkaar. Arno begon erg sterk aan het tornooi en speelde in de derde ronde reeds tegen de favoriet bij de -20. Hij zou uiteindelijk vice-kampioen worden bij de -14.

Werther deed het ook prima en strandde op een halfje van Arno. Pieter had het zwaar, maar wist toch enkele mooie overwinningen te boeken en werd daardoor 3e bij de -16.

Michiel had zijn dagje niet en toen hij de laaste rond inging, moest er eigenlijk een mirakel gebeuren als hij nog kampioen wou worden. Met een overwinning tegen de leider leek dat even uit te komen, maar helaas scoorde zijn concurrent een belangrijk halfje.

Momenteel ziet het er met deze resultaten naar uit dat iedereen geplaatst is voor het Vlaams Kampioenschap! Aan alle spelers een dikke proficiat gewenst! Bedankt aan de ouders voor het vervoer en de begeleiders voor de ondersteuning.

Reacties (0)

Er heeft nog niemand gereageerd op dit nieuwsbericht.

Reageren