Naar inhoud

27-11-2010Leuven Centraal 2 - Caissa Europe 1

Omdat ik het verslag van de vorige ronde al had geschreven, heb ik zondag niet speciaal gelet op de anderen hun partij en me volop geconcentreerd op de mijne. Dat heeft opgeleverd wat betreft het resultaat (zie verder), maar als dan blijkt dat niemand anders het verslag schrijft, is het natuurlijk altijd jammer. Dit verslag is dan ook in de eerste plaats een oproep aan mijn ploeggenoten om de volgende rondes ook eens een verslag te schrijven en in de tweede plaats aan de andere ploegen, want het aantal verslagen is helaas typisch omgekeerd evenredig met het aantal rondes.

Op bord 1 speelde Dirk zijn typische remise. Het begint bijna een fenomeen te worden; volgens mij heeft de man nog niks verloren. Twee winstpartijen en 5 remise of zo, dat is, denk ik, zijn voorlopige balans. Misschien niet de meest spectaculaire manier van spelen, maar het rendeert wel.

Rein pakt het dan weer heel anders aan. Die heeft dit seizoen nog bijna niets anders gedaan dan gewonnen en zal dan ook snel weer een heel pak stijgen. Ook deze ronde was het niet anders. Zijn tegenstander probeerde in tijdnood nog wel vrij onsportief 2 stukken tegelijk te pakken, maar Rein liet zich niet bedotten.

Patje heb ik dit seizoen nog niet zoveel zien spelen. Dat zou aan mij kunnen liggen, maar zijn partij zondag doet vermoeden dat de man momenteel geen competitieritme heeft. Met wit leek hij gewillig klaar te liggen op de slachtbank, nochtans tegen een lager geklasseerde tegenstander.

Ik hoop dat ik het niet "jinx" door het uit te spreken, maar Thomas is aan een goed seizoen bezig. Bijna niet verloren en als dat dan toch gebeurt, is het met de kleinst mogelijk marge. Het feit dat hij onlangs remise hield tegen Steff met een dame achter is misschien veelzeggend :-). Zondag werd hij belaagd met een scherpe anti-siciliaan, maar de stelling kantelde volledig toen zijn tegenstander het onnauwkeurig speelde. De gewonnen pion werd teruggegeven voor een verschroeiende aanval. Om het niet te complex te maken koos hij vervolgens voor het pioneindspel met de verste vrijpion. Vreemd genoeg bleek dat eindspel remise.

Mijn eigen partij liep niet zo vlot. De opening was niet geheel wat ik ervan verwacht had en om het niet erger te maken moest ik behoorlijk wat tijd investeren. In minimale tijdnood en ogenschijnlijk iets mindere stelling maakte ik bijna de veelgemaakte fout een wanhoopspoging te doen. Het laatste Open Leuvens had me echter geleerd dat diegene die het langst "niets doet" meestal aan het langste eind trekt. Zo gezegd, zo gedaan: ik bleef rustig, bleef gezonde zetten spelen en al gauw ging mijn tegenstander de fout in: hij probeerde iets. Om zet 40 te halen wikkelde ik af naar een eindspel met het loperpaar en actievere toren. Dat winnen ging eigenlijk verrassend vlot.

Steven Foulon had een baaldag. Hij kwam met zwart vrij snel onder druk te staan en wist zich daar nooit echt uit te redden.

3-3 is geen slecht resultaat voor de topper tussen nummers 2 en 3, maar er had wellicht nog iets meer in gezeten.

Verslag: Joris

Reacties (4)

arnaud - 01 december 14.53u.

dank je Bart, dat is ook wat ik ervan denk. Misschien eens een voorbeeld stellen bij één van de ploegkapiteins (te voet terug van een uitmatch of zo). Probleem is wel dat Roel dan weer expres gaat verliezen om Marc te voet te zien gaan ...

Bart P - 01 december 13.05u.

Opvallend waren de opeenvolgende ploegremises van onze teams.
Tijd dat de ploegkapiteins eens optreden!
;)

arnaud - 30 november 09.22u.

en toch vind ik dat Thomas voortaan een lijntje extra moet tellen vooraleer hij een pion de verste vrijpion noemt, al is het een 9de lijn naast het bord, en Steven, die moet stoppen met balen. Foei allebei!

Bram - 29 november 16.23u.

Thomas hakt inderdaad zwaar door in de interclubs. Leuk om te volgen! Werther speelt dan weer heel beheerst, zo is er toch wat evenwicht.

Rein zijn spel lijkt dit seizoen zo degelijk dat al zijn tegenstanders zichzelf frustreren. Heel netjes.

Steven F. speelt trouwens ook altijd oerdegelijk, als je het gemiddelde van al zijn zetten neemt:)

Reageren