Naar inhoud

08-12-2010Leuven 2 - Brussels CC 1 (een verslag met bijnamen!)

Na 4 ronden stond Leuven 2 met 5 matchpunten ergens in het midden. TSM stond met 8 punten aan de leiding en Humbeek met 0 laatste.

 

In Leuven 2 zijn de vaste spelers: KKK-man, die met 3,5/4 een groot aandeel heeft in de 5 matchpunten en met de witte stukken onverslaanbaar is, Damien die vrij moeiteloos 2,5/3 heeft gescoord, Potentieel had 2/3, al had er meer ingezeten. Ikzelf had een vrij zwakke 1,5/4.

Voor deze wedstrijd werden we versterkt met Petrosian-D (altijd goed voor remise) en schots-weer (nogal onvoorspelbaar dit seizoen).

 

Potentieel haalde met zwart zijn “pet-najdorf” variant boven, zijn tegenstander begreep dat hij in deze opening iets moest offeren maar koos blijkbaar voor het verkeerde stukoffer zonder al te veel compensatie, al vrij snel 1-0.

 

Damien speelde een vrij ingewikkelde partij (tot daar mijn analyse), ik had er vertrouwen in dat hij “zoals gewoonlijk” wel ging winnen, maar toen ik na een denkbeurt aan mijn bord weer opstond bleek de partij afgelopen te zijn, een toren weggeblunderd --> 1-1.

 

Wanneer KKK-man wit heeft kunnen de zwartspelers maar beter opletten. Ook nu weer werd de zwarte stelling na een offer opengereten. De koning zocht nog een veilig plekje op a8, maar er was geen houden aan. 2-1

 

Ikzelf speelde Italiaans (een loper op c4, dat kan enkel goed zijn), en speelde vrij snel Pg5 (mat!). Mijn tegenstandster had dit echter gezien en haar breekzet d5! Gaf haar goed spel voor de geofferde pion die dan ook snel werd teruggewonnen. Ik ruilde de dames om zo toch niet al te snel matgezet te worden. Ik vervolgde met een gewoonweg schitterend paardmanoeuvre: Pg5-f3-d4-f5-e7-c6-b8, ondertussen een opeenvolging van flauwe truuken dreigend. De tactische pointe van dit manoeuvre leverde mij een stelling met pluspion op, terwijl mijn tegenstander enkel geïsoleerde pionnen overhield. Jammergenoeg was een hiervan een vrijpion en kon mijn koning niet deelnemen aan het spel door haar actieve lopers. Er werd afgeruild naar een potremise eindspel (nog meer pot en het eindspel had een broske en een leren klak). Zwart een pion op f6 en h6, koning op g7 en witveldige loper op d1. Wit pion op f4, g4, h3. koning op f5 en een witveldige loper. Mijn tegenstander stelde remise voor en nadat dit geweigerd werd speelde ze a tempo haar loper heen en weer tussen d1 en e2. Ik bracht mijn koning naar e7 en speelde na h4 ook g5. Er volgde  –…  hxg5. – hxg5 , fxg5 – f5 (!) gevolgd door winst (een leuke winst, al zeg ik het zelf). 3-1

 

Petrosian –D stond zelf iets onder druk in zijn partij, zijn tegenstander had de halfopen a-lijn om druk uit te oefenen. PD koos een actief plan om aan de druk te ontsnappen, opende de f-lijn om daar compensatie te halen en dit lukte. Het werd remise, een uitslag die menigeen voorspeld had. 3.5-1.5 en de winst was binnen.

 

Schots-weer kwam met zwart onder druk te staan, bleef cool en wanneer de stelling opklaarde graaide hij een pion op g2 mee. Er werd afgeruild naar een toreneindspel. Maar ofwel was de winst te moeilijk ofwel had schots-weer er geen zin meer in aangezien de ploegwinst toch al binnen was --> remise en 4-2.

 

Na deze overwinning staan we 3e met 7 matchpunten. TSM staat met 10 matchpunten aan de leiding en Humbeek heeft nog steeds 0 punten. Voor de volgende wedstrijd gaan we op bezoek naar (margin)Aalst, winnen is de boodschap + hopen dat TSM verliest, en dan vol voor de titel ;-)

 

- You know who.

Reacties (3)

Brigitte - 09 december 10.52u.

en ik heb geen idee over wie het gaat, maar zolang de ploeg er plezier in heeft, proficiat!

Spion - 08 december 22.49u.

Voor die titel moet ge ook rekening houden met Caissa Europe, die in ronde 5 een 2400 en een 2200 bij aanschoven (maar toch niet verder kwamen dan remise).

TSM moet tegen Humbeek... zonder verdere commentaar.

De ronde daarna mag Leuven 2 zelf die nederlaag toebrengen aan TSM... of toch proberen.

@Potentieel: 5 matchpunten uit 8 is middenmoot.

Potentieel - 08 december 21.12u.

Ergens in het midden? We stonden 4e en moesten tegen de 3e, dus dit was een regelrechte topper!

Schitterend verslag wel, heel goeie bijnamen ook. Vooral Damien vind ik geweldig :-).

Reageren