Naar inhoud

11-01-2011Het Ardennenoffensief (KSK Rochade 2 – Leuven Centraal 1)

Even vreesden we nog dat de watersnoodaards in de Walen ook in de Oostkantons de tactiek van de verdronken aarde zouden hebben toegepast, maar uiteindelijk arriveerden we zonder obstakels tijdig bij het lokaal van de meervoudig Belgisch kampioen.

Kapitein Marc W verzamelde zijn troepen voor de wedstrijd en deelde ons met zekere stem de uitslag van de wedstrijd mede: een mooie 3- 5 overwinning – statistieken liegen niet.

Op de hogere borden ging het snel. Maarschalk Maurice P had geen kind aan Dieter Plumanns en ook generaal Bram V wist zijn tegenstander al snel in modderige loopgraven te lokken en nog voor de eigenlijke slachtpartij begon, gaf deze er de brui aan. Ondertussen herstelde kolonel Maarten P zich van een nogal riskante opzet in een Benko, maakte zijn gewonnen pionnetje gezond en overrompelde dan zonder mededogen zijn bevreesde tegenstander.

Verkenner- kapitein Marc W won een theoretisch pionnetje in een Caro Panov. Hij wist dat hij dit pionnetje op een gegeven moment moest teruggeven om niet slecht komen te staan maar wist niet precies meer wanneer hij dit moest. Na een zet of 15 besloot hij toch maar om zijn tegenstander mét pluspionnetje  richting eeuwige jachtvelden te helpen. Majoor Geert L speelde een gesloten Siciliaan waarbij zijn tegenstander weigerde om enig tegenspel te ontwikkelen en zich beperkte tot afweergeschut, zijn gebrek aan initiatief en een plan moest hij uiteindelijk met een weinig eervolle 0 bekopen.

Tussenstand: 0- 5 en dit was slecht nieuws voor onze 3 overgebleven musketiers gezien Marc’s statistieken reeds in de toekomst gebeiteld stonden.
Luitenant Karl C (kapitein is voorbehouden voor Marc) lijkt wat te kampen met gebrek aan matchritme en komt steevast in nogal kromme stellingen terecht die objectief gezien misschien wel meevallen maar vooral voor de tegenstander makkelijk spelen en waar hij zeker niet de wet van de sterkste kan laten gelden. Hij struikelde, kwam ten val en kreeg een speer in de borst: mat met toren en dame op de zevende rij- voorwaar een laffe en wraakroepende daad van de moegetergde Eupenaars...

Sergeant Eddy V had al een paar keer zijn goedendag bovengehaald en leek klaar om de genadestoot uit te delen toen het noodlot toesloeg en hij blunderde. Gelukkig bleef de schade beperkt en had hij duidelijke compensatie voor de kwaliteit die hij plots achterstond. Spijtig voor de statistieken maar Eddy verkoos wijslijk om een Friedenspfeife met zijn opponent te delen. Karl’s bloedwraak werd uiteindelijk voltrokken door mijnenveger Roel die in de late uurtjes na een tactisch spervuur, toen een deel van het bataljon het strijdperk reeds had ontruimd, een pionnetje meer in een einspel van Pferd tegen loper wist te verzilveren.
Alle bommen waren met minimale schade ontmanteld en de Eupense vlag werd netjes gestreken..

Verslag: Geert

Reacties (3)

Bram - 12 januari 12.16u.

De Eupense vlag was inderdaad nogal opzichtig en zonder veel verdediging opgesteld.
Een aparte spion is niet echt nodig, want Maurice combineert dat wel met zijn Maarschalk en mineur activiteiten:)

Steven F. - 11 januari 14.17u.

Het blijft jammer van de uitschuiver tegen Anderlecht. Misschien kunnen we een Pion uitsturen om hun Maarschalk uit te schakelen? misschien dat we dan volgend jaar alsnog in eerste klasse kunnen spelen :-)

Bart P - 11 januari 12.53u.

Sterk resultaat van onze eerste ploeg. Proficiat!
En "kudos" aan de auteur voor het gekozen thema van het verslag. ;)

Reageren