Naar inhoud

25-01-2011Ronde 7 : Leuven 3 - Machelen 1 : 2.5 - 1.5

Twee dagen voor aanvang van deze speeldag kwam het bericht dat Ivan ziek was en werd Koen Mangeschots opgeroepen om op het laatste bord post te vatten. Machelen koos dit keer hun sterkste opstelling: waarschijnlijk om hun nederlaag van de vorige speeldag snel te kunnen vergeten.
 
Op het derde bord kreeg ik een Gruenfeld tegen. Na enkele Lf4-theoriezetten te spelen, week m'n tegenstander af en speelde c6 in plaats van c5. Dit beperkt toch enigzins het tegenspel van zwart. Nog enkele zetten later stond de zwarte dame ingesloten en kon ik m'n korste partij ooit met winst afsluiten.
Voor de geinteresseerden: 1. d4 Pf6 2. c4 g6 3. Pc3 d5 4. Lf4 c6 5. e3 Lg7 6. Tc1 0-0 7. Ld3 Pbd7 8. Pf3 Te8 9. cxd5 Pxd5 10. Pxd5 cxd5 11. Lc7 en 1 - 0.
 
Op het eerste bord moest Jan het tegen een Caro-Kahn opnemen. Geen van beiden maakten fouten in de opening en middenspel. Jan zag dat het niet slecht ging op de andere borden en bood remise aan, dat door zwart werd aangenomen. 1.5 - 0.5.
 
Ondertussen had Koen op bord 4 goed weerstaan aan de druk die wit op zijn stelling uitoefende. Uiteindelijk had hij maar 1 zwakte: een achtergesteld e5-pion. In een gesloten stelling bleek dit echter perfect verdedigbaar. Wit probeerde wel, maar beet z'n tanden erop stuk. Na een dikke 3 uur spelen werd dan ook remise overeengekomen. Knappe prestatie van Koen tegen een tegenstander die 200 elo hoger geklasseerd staat. 2 - 1.
 
De partij van Stijn was als een slav begonnen, maar beide spelers besloten om de kongingslopers te fianchetteren. Stijn nam de c4-pion en na Le6 begon het voor wit lastig te worden om die nog te recupereren. Nadat Stijn ook nog eens het tegenspel van wit in het centrum wist te blokkeren, kon ik als toeschouwer alleen maar concluderen dat wit een pion achterstond zonder compensatie. Even later landde er ook nog een paard op d3, via b4. Het initiatief lag nu bij zwart, maar door het sterke centrum van wit was het moeilijk om een doorbraak te vinden, vooral omdat beide heren nog 8 minuten voor 15 zetten hadden. Remise was het logische gevolg: 2.5 - 1.5.
 
Door deze zege staan we nu afgezonderd op de tweede plaats in 4D op een punt van KGSRL8. Kampioen spelen kan dus alleen als Gent nog punten zou laten liggen, tegen bv. Lokeren of Machelen, resp. de derde en vierde in de stand.
 
 
 
verslag Bart Persoons

Reacties (9)

Bram - 27 januari 21.25u.

Bart, we rekenen op ploeg 3 voor glorie dit jaar. Van ploeg 1 gaat inderdaad niemand een verslag durven schrijven denk ik. Woorden kunnen zo'n pijnlijkheid ook gewoon niet beschrijven.

Verliezen was niet mogelijk, zelfs niet in een worst case scenario. Een beetje dit gevoel:
http://www.youtube.com/watch?v=yX39J_YyKbs&feature=player_embedded#!

En dan zag je tergend traag deze slag in het gezicht aankomen:
http://www.youtube.com/watch?v=3BRw_ihZRJI&playnext=1&list=PL1979879BA76475E7

Joris - 27 januari 13.27u.

Ik vraag me wel af wie Koen Mangeschots en Kahn zijn. En ik zal maar niks zeggen over kongingslopers ;-).

Steven F. - 26 januari 15.16u.

Misschien een rare opening maar toch 2 dolle Torens :-) Dat is nu is verliezen in stijl! Jammergenoeg wel een dikke 0 als eindresultaat.

Bart P - 25 januari 16.52u.

Als ik iets geleerd heb van de vorige verslagen, is dat de toevallige bezoeker van deze site *kuch* Joris *kuch* geen vrijheid mag gegeven worden om creatief te zijn in het interpreteren van het verslag.

En nu ik nog eens gewonnen heb, mag het natuurlijk geweten zijn.

;)

Steven F. - 25 januari 15.48u.

Ook wel leuk dat ge nu uw volledige partij in het verslag zet, kwestie van geen commentaar meer te krijgen? :-)

Bart P - 25 januari 12.13u.

Chess is pain.

Steven F. - 25 januari 10.49u.

Te pijnlijk voor een verslag denk ik...

toolslive - 25 januari 10.10u.

Ik zou wel eens willen weten wat er daar nog allemaal gebeurd is in ploeg 1.
Toen ik vertrok zag het er nog naar uit dat ze de match gingen winnen.
(Marc had me wel laten zien hoe hij een half punt door de neus geboord kreeg, maar Eddy stond gewonnen, en Karl zeker beter)

Reageren