Naar inhoud

26-01-2011Gesloten 2011 groep 2 (update: groep 3 & 4!)

groep 2

Spelers:

 

Helsen Steff

Pelemans Joris

Massoels Thomas

Persoons Bart

Wouters Maarten

Foulon Steven

 

Plaatsing:

 

Joris leek al zeker van een plaats in de eerste groep maar door zijn afwezigheid (taktisch?) in de laatste drie ronden ontloopt hij daar een mogelijk debacle.

Steff plaatste zich bijna voor de eerste groep maar geraakte in de laatste ronde niet verder dan gelijk spel tegen Roel.

Thomas speelde 11 keer mee, maar kon slechts 2 keer winnen (hij spaart zijn winstpartijen voor de IC blijkbaar).

Geen “Sofia regels” voor Maarten, die speelde 13 partijen zonder remise en 7 winstpartijen. Bijna speelde hij in de eerste groep maar hij liet na Jan in de laatste ronde van het open te verslaan ondanks de gewonnen positie.

Idem voor Bart die met 6/10 misschien niet iedereen maar toch de toernooileider verbaasde, vooral toen die laatste in ronde 16 zonder pardon van het bord werd gekegeld (en ik dacht net “yes, tegen den Bart, makkie, de tweede groep is binnen”).

Ikzelf was voor het begin van ronde 16 al zeker van mijn plaats in de twee groep, maar door een onfortuinlijke tegenvaller moest ik in de laatste ronde toch nog spelen. Geen concurrenten voor de 2e groep tot Danny binnen kwam. In het duel voor de tweede groep speelde Danny te passief en ik kon me alsnog plaatsen.

 

 

Gemiddelde elo: 1930

Elofavoriet: Steff (2113)

Laagste elo: Maarten (1745)

Tijdnoodverslaafde: Bart (3 minuten voor de laatste 15 zetten)

Underdog: Steven

 

 

Winnaar: De winnaar is waarschijnlijk Steff, die toch heel constant scoort tegen lager geklasseerde tegenstanders. Joris ook maar is niet echt een “winnaar” en Thomas is op vrijdag te wisselvallig. Ikzelf denk natuurlijk dat ik de groep met 5/5 ga winnen, maar misschien is de underdog-positie iets handiger om dit te verwezenlijken. Wat wel zeker is: Maarten en Bart zullen van mij zo’n pak slaag krijgen dat zelfs Sloot er geen woorden meer voor vindt, hierdoor zijn ze natuurlijk kandidaat winnaar af.

 

Groep 3

Spelers:

 

Crabbe Danny

Slootmaekers Romain

Merckx Gil

Jacobs Michiel

Pepermans Toon

Robeyns Bart 

Plaatsing:

Eerder niet plaatsing eigenlijk, allen hebben gefaald zich te plaatsen voor een interessante groep.

Gemiddelde elo: 1588

Elofavoriet: Sloot (2020)

Laagste elo: Toon (NC)

Tijdnoodverslaafde: Geen, al is het aan tegenstanders van Bart aan te raden (toch wanneer ze het zich permitteren zijn remisevoorstel te weigeren) hun tijd te laten wegtikken om zo Bart de kans te geven zijn dorst uitbundig te laven, om zo alsnog hun verloren stelling om te zetten in winst.

Underdog: Bart

Winnaar: is Romain die nu in jaar 1 zit van zijn driejaarlijkse cyclus (groep 3 à groep 2 à groep 1). Bart kan winnen als hij zijn remisepercentage onder controle houdt, Danny ook indien hij met zelfvertrouwen speelt.

 Groep 4

 

Spelers:

Deroost Jan

De Keyser Eric

Mangelschots Koen

Dauw Tony

 

Plaatsing:

Het zal voor de meesten niet aan het aantal gespeelde partijen gelegen hebben, maar op de een of andere manier zijn ze erin geslaagd veel partijen te verliezen. We zitten gewoon met een te sterke club denk ik.

Gemiddelde elo: 1331

Elofavoriet: Tony (1631)

Laagste elo: Jan De Roost (1123)

Tijdnoodverslaafde: Tony, 30 seconden voor 25 zetten.

Underdog: Koen

Winnaar: Met 300 elo punten meer dan zijn dichtste belager moet Tony kunnen winnen, gewoon iets minder lang nadenken (beter worden de zetten er toch niet op).

Reacties (4)

sloot - 28 januari 10.48u.

damn, ze hebben me door:
(3,2,1)-cyclus

Steven F - 27 januari 11.31u.

In vergelijking met Bart he... in gesloten groep 4 zou ge wel een winnaar zijn, alles is relatief!

Wie laatst lacht best lacht!

Joris - 26 januari 19.33u.

Ik ben akkoord dat ik geen prototype winnaar ben, maar een tijdnoodverslaafde ben ik toch nog steeds, denk ik.

arnaud - 26 januari 16.37u.

Het is immer een plezier om Stevens kommentaren en prognostieken te lezen. Ik zal mijn geld op een ander inzetten natuurlijk, maar Steven, ik gun je de 5/5 die je uiteraard zult behalen. Ik zou zeggen, stel de audiëntie niet teleur en ga reeds de eerste ronde de boot in :-) Dit is pas lachen hé en we doen alles om te lachen, jij toch ook?

Reageren