Naar inhoud

27-01-2011De bestuursgroep, AV

Spelers:

 

Ida

Filip

Steven G.

Bram V

Bart R

Herwig


Plaatsing:

Er werden slechts 6 mensen bereid gevonden om zich op te offeren mee te doen in deze groep. Bart was de enige die zonder tegenstem werd verkozen, al de anderen met tussen 1 & 5 tegenstemmen. We waren blijkbaar al blij dat iemand de ondankbare taak van bestuurslid op zich wou nemen.

Aangezien een belangrijke opmerking was dat er meer communicatie moest zijn van het bestuur naar de leden toe werd er speciaal een communicatieverantwoordelijke aangesteld: Bram. Dit had tot gevolg dat we quasi constant met verslagen van bestuursvergaderingen om de oren werden geslagen…of nee, nog nooit minder gehoord van het bestuur via mail / website. En terecht! Wie pretendeert geïnteresseerd te zijn in de werking van de club moet maar op vrijdag maar in het café komen zitten ipv achter zijn pc te zitten wachten op een verslag van een saaie vergadering. Ik hoop dat ze Bram van deze nepfunctie ontslaan en hem een echte functie geven, zoals vice-voorzitter!

Over hoe Ida tot voorzitter is gebombardeerd is niet gecommuniceerd, wel is duidelijk dat ze het niet goed doet, aangezien ze nog veel te veel zelf doet. Als IC verantwoordelijke doet ze het wel goed, getuige hiervan de goede klasseringen van al de ploegen. Een mogelijke blaam is de opstelling van ploeg 2 in ronde 7 of het mislukte experiment om allen samen gezellig in het café te spelen, maar ze heeft al beloofd dat dergelijke blunders niet meer zullen voorvallen. De communicatie met Chesoes verloopt overduidelijk vlekkeloos.

Steven heeft zich gespecialiseerd in straffe uitspraken waar hij zich later voor verontschuldigd, in tegenstelling tot Bart die de straffe uitspraken volledig achter zich heeft gelaten. Ik denk dat Steven ook voor ledenwerving instaat, getuige hiervan de overrompelingen op vrijdag. Bart is penningmeester, we zullen op de AV zien hoeveel hij dit jaar gespaard heeft.

Filip is secretaris, maar ik begrijp eerlijk gezegd niet goed wat dat inhoud. Ledenlijsten en dergelijke bijhouden, saaie dingen in ieder geval. Verder heeft hij de paringen voor het jeugdtoernooi gedaan, een vrouw zwanger gemaakt en niet geschaakt.

Herwig was ongeveer de enige (samen met Filip) die in het bestuur wilde zitten. Aangezien het op de AV (traditie) toch alleen maar over de jeugd gaat zal ik op zijn verwezenlijkingen niet vooruitlopen.

 

Hoogste Elo: Steven 2352

Laagste Elo: Ida 1150

Geen elo: Herwig

Meest onnozele functie: Communicatieverantwoordelijke

Belangrijkste verwezenlijking: vergaderen thuis ipv op café.

Leukste roddel: wat is er tussen onze voorzitter en Okesson gebeurd? 

 

Voorspelling:

Wie neemt ontslag of wordt ontslagen?

Aangezien de gemiddelde jeugdverantwoordelijke het niet lang uithoudt bij de club is Herwig hier de grootste kanshebber, al moet gezegd dat ik niet echt gehoord heb dat er ruzie is, in tegendeel zelf, ik heb gehoord van een toenadering tussen de voorzitter en de jeugdverantwoordelijke. Dat de nationale politiek hier een voorbeeld aan neemt!

Volgens mij is Bart diegene die het liefst uit het bestuur zou stappen, maar zal hij dat niet doen uit schrik vergeleken te worden met een vorige penningmeester. Waarschijnlijk geen ontslagen dus, maar we hebben nog meer dan 24u! Er kan nog veel gebeuren.

Algemeen:

We zitten nu al met 50% bestuursleden die niet schaken (Ida, Filip & Herwig), in de toekomst zal dit nog verhogen. Binnen 4 jaar wil niemand van de schakers nog enige moeite doen voor de club en zullen we een bestuur “inhuren”, het zal efficiënt gebeuren zonder dat de schakers nog iets te zeggen hebben en iedereen zal gelukkig zijn. In plaats van een voorzitter krijgen we een manager en er komt gerichte (lees: viagra) reclame op de website.

 

Leuke vragen voor op de AV:

 

-         Kunnen we de naam van de club niet veranderen?

-         Hoe zit het eigenlijk met de ledenhoek op de website?

-         Hoe zit het met de vergoeding voor de medewerkers op de toernooien?

-         Vraag een nieuwe AV aan omdat je een vertrouwensstemming over het bestuur wilt, kom op deze nieuwe AV niet opdagen.

-         Hoe komt het dat een nieuwe leuvense schaakclub met amper 5 leden niet alleen een coolere naam heeft maar ook gepersonaliseerde T-shirts heeft terwijl wij met een dwaze “wanna play” t-shirt opgescheept zitten?

-         Waarom jaagt de voorzitter al de nieuwe vrouwelijke schakers weg?

-         Verzin zelf nog meer! De beste vraagsteller krijgt van mij een Pina.

 

Saaie vragen voor op de AV:

 

-         alles over de jeugdwerking, van waarom we geen trainingskamp organiseren met Dvoretsky voor stap 2 tot zakgeld voor klein mannen terwijl ze op kosten van de club verkleed als trekkies op een nerd-beurs rondhossen.

 

Mvg,

Steven

Reacties (4)

grumpy - 28 januari 11.36u.

Waar is de tijd dat we, voor dit altijd mooie en aangename spektakel, nog een uitnodiging kregen

Bart P - 27 januari 19.08u.

Steven, je bent echt wel op dreef. Misschien een wekelijkse column?

Het Leuvens Loperpaar - 27 januari 17.15u.

Dat was nog eens een naam!

Nog niet aan bod gekomen:
* stikmat of pat Leuven
* uw favoriete opening Leuven bvb: Spaans Leuven
* uw favoriete middenspel Leuven bvb: geisoleerde of achtergebleven pion Leuven
* uw favoriete eindspel Leuven bvb: D+K vs T+K Leuven
* en passant Leuven
* minoriteitsaanval Leuven
* ...

Dat we daar indertijd onze website niet voor gebruikt hebben!?

het collectieve geheugen - 27 januari 16.08u.

"Hoe komt het dat een nieuwe leuvense schaakclub met amper 5 leden niet alleen een coolere naam heeft maar ook gepersonaliseerde T-shirts heeft terwijl wij met een dwaze “wanna play” t-shirt opgescheept zitten?"

tja. het toenmalige bestuur heeft alle coole voorgestelde namen weggecensureerd....
men heeft het moeten doen met wat overbleef.

Reageren