Naar inhoud

07-02-2011Ronde 8 : CREB 2 - Leuven 3 : 1.5 - 2.5

In het hartje van Brussel op een zondag een parkeerplaats vinden, kan soms moeilijk zijn. Maar als je de goden aan je kant hebt, vind je er een net voor de deur van het gebouw waar je je partij moet spelen. En zo geschiedde...

Bart R (wit op bord 2) kon in de opening een pion plukken. Zijn tegenstander kreeg in ruil toch enige activiteit, maar in de analyse achteraf bleek dit allemaal best mee te vallen. Bart ging tijdens de partij voor de professionele aanpak en nam het remisevoorstel aan.

Het begin van Jans partij op het eerste bord heb ik gemist, maar ie zou solide gespeeld hebben. Daarna gaf ie de kwaliteit in ruil voor een monsterloper. Jan blijkt zijn goede vorm gevonden te hebben en kon dit voordeel in een vol punt omzetten tegen een hoger geklasseerde tegenstander.

Mijn partij op het laatste bord ging met een kwartier vertraging van start: het duurde even voor ik de roep der goden aanhoorde. Op het bord kwam een vertrouwde slav te staan. Zwart posteerde een paard op e4 om wit te beletten de e-pion te gebruiken in het openbreken van de stelling. Dit liet echter toe om enkele langere termijnplannen in de stelling te bouwen, terwijl zwart moeite had om zijn stukken te verplaatsen in de beperkte ruimte die ie had achter zijn pionnen. Even voor zet 20 initieerde zwart een verdachte sequentie die een kwaliteit verloor. Hij dacht dit te kunnen compenseren door enkele pionnen te nemen, maar liep tegen een counter waarbij de dame verloren ging en er restte niets anders dan de opgave.

Terwijl de groepszeg dus al binnen was, ging Ivan op bord 3 voor de prijs van de vechtlust. Al in de openingsfase stond zijn pion op e7 onder zware druk. Ter compensatie rocheerde ie lang en ging voor een koningsaanval. Wit kon dit echter counteren door de dames te ruilen. Daarbovenop verloor zwart in de afwikkeling nog eens 2 pionnen. Met gereduceerd materiaal lag een remise in het eindspel misschien nog binnen handbereik. Zwart kon zijn paard echter niet activeren en verloor een dappere strijd.

Na het gelijkspel van KGSRL8 tegen Lokeren, staan we nu gedeeld eerste met 13 matchpunten en hetzelfde aantal bordpunten. Alles is weer mogelijk. Het beloven dus nog spannende matchen te worden in divisie 4D.

In gerelateerd nieuws wil ik nog meegeven dat Leuven 4 momenteel ook op een gedeelde eerste plaats staat in divisie 4F. De "middenmoters" van de club presteren dit interclubseizoen wel zeer goed.
verslag Bart Persoons

Reacties (2)

Steven F. - 08 februari 08.37u.

Ronde 8, dat betekent dat er nog 3 rondes te spelen zijn... en ik ben nu al moe!
Wel leuk dat er toch nog promotiekansen zijn :-) Een pluim voor de middenmoters!

Joris - 07 februari 22.49u.

Soms wou ik dat ik terug een middenmoter was... it's lonely at the top, you know ;-).

Reageren