Naar inhoud

17-03-2011Ronde 9: Leuven 1- Eynatten 3 3-5

Ronde 9, thuismatch tegen Eynatten 3, op papier een makkie. Maurice opende met een pionzet, maar was na 2 zetten precies al out of book. Hij verbruikte dan een paar kwartier om zich door zijn opening te wroeten, maar geen reden tot paniek. Ze zeggen dat je pas openingen moet bekijken vanaf 2300 elo, maar dat is gelogen. Openingen zijn niet belangrijk, toch zeker niet in 2de klasse. Bovendien heeft Maurice 2400 van die elopunten en ik heb hem dit seizoen nog nooit een opening uit het hoofd zien spelen. Hij heeft ook nog nooit verloren, behalve deze ronde dan. Het zal wel niet aan de opening gelegen hebben.

Ikzelf zat tegenover een vriendelijke, maar gezapige tegenstander. Hij deed wat rare dingen en ik moest maar wachten op zijn fout of het zelf afmaken. Hoogmoed komt uiteraard voor de val en ik verkloot door nonchalance het volledige eindspel. Het was serieus miserabel want mijn tegenstander was zelfs niet de echte oorzaak van mijn geklungel. Het werd dan maar remise, maar ik kon er niet mee lachen. Hij wel, en hij vertelde nog apetrots hoe hij ooit met een loper minder nog een remise tegen Bosboom had gespeeld. Mijn verdiende loon.

Maarten maakte ook remise tegen een boomlange man. Geen plat geschuif, maar een waanzinnige eindfase. Een jammerlijk offer/eeuwig schaak combinatie liet de winst uit hand glippen. Na een dipje in het begin van het seizoen, draait het scherpe spel van Maarten ondertussen op volle toeren.

Van de andere borden heb ik de ontknoping telkens gemist. Eddy had al snel een remise. Roel deed ook remise. Marc won makkelijk. Chris verloor. Romain verloor, maar verdient een pluim voor zijn vechtspirit. Om het collectief falen op te vangen heeft hij tot het einde liggen pushen en manoeuvreren, om onverdiend finaal zelf het deksel op de neus te krijgen. Dat we van zo’n ploeg 3-5 verliezen is triestig. Na het puntenverlies tegen Eisden, Anderlecht en Gent komt dit er nog is bovenop.
 
De stand van zaken met nog 2 ronden te spelen:

  • We verliezen alleen maar punten als we thuis spelen. Naar het schijnt impliceert correlatie nog geen causaal verband, maar hier is iets loos.
  • Zonder Geert worden er geen matchen gewonnen. Misschien is hij de nummer 10 die het spel verdeelt?
  • Ploegmakkers zijn klojo’s als ze het vertikken om eens een verslagje te maken.
  • We staan nog altijd 2de, d.w.z. dat al die andere ploegen nog meer vierkant draaien.

Verslag: Bram

Reacties (2)

Maurice - 18 maart 20.45u.

Tja, de opening viel wel mee, maar nadeel is dat het me wel wat tijd kost. Ik dacht van ik ga gewoon lekker een rustig Catalaantje spelen en dan schuif ik dat vanzelf wel uit, maar ja dan spelen de flauwerikken weer iets wat anders en dan probeer ik hardnekkig om een manier te vinden toch een type stelling op het bord te krijgen die mij bevalt en mijn tegenstander niet. En voor je het weet is er weer een half uur voorbij en vraag ik mezelf af hoe het toch kan dat ik met wit weer zo zit te ploeteren in de opening. Tja, misschien moet ik toch wat meer va blanc spelen zoals in mijn wilde jongere jaren. Het probeem is ook dat ik denk het spel zoveel te begrijpen dat mijn openingsspel zo subtiel wordt dat het praktisch niet meer goed is :) Maar bon, na het geploeter kwam er dan toch een prettige stelling voor mij op het bord. Ik dacht een goed pionoffer te hebben maar had dat zwaar overschat en vervolgens heeft zwart het gewoon goed en ook praktisch gespeeld. Ik dacht op het einde nog een mooie truc te hebben maar hij had een nog mooiere tegentruck, al was die niet nodig want Fritsie gaf natuurlijk nog een andere optie aan die ik niet gezien had. Wat heb ik nu geleerd? Tja dat weet ik ook niet, maar ik zal er in ieder geval aan werken ;)

Bart P - 17 maart 13.35u.

De verslagschrijver lijkt me ietwat gefrusteerd met de lopende zaken bij de eerste ploeg. Tijd dat de ploegkapitein ingrijpt! Een bowling misschien?
Verder vind ik het goed dat ik niet de enige ben die nog een verslag schrijft...

Reageren