Naar inhoud

17-03-2011Officiële opening ledenhoek

Normaal gesproken heeft iedereen die lid is en waarvan we een e-mailadres hebben, een e-mail gehad met daarin de aankondiging, maar voor zij die deze niet gekregen hebben, nog niet gelezen hebben of om een onverklaarbare reden nog geen lid zijn, herhaal ik hier graag nog even het grote nieuws:

DE LEDENHOEK IS GEOPEND!!

Wilt u meer te weten komen over de ledenhoek, kan u hieronder zo meteen de inhoud van de verstuurde e-mail lezen, maar ik zou van dit nieuwsartikel ook gebruik willen maken om om feedback te vragen. Ik heb via e-mail al wat reacties gekregen die ik hier zal oplijsten, maar feel free om uw opmerkingen en/of ideeën hier verder te bespreken. In de mate van het mogelijke wordt hier dan rekening mee gehouden bij het verder uitbreiden en optimaliseren.

Heeft u nog geen toegang tot de ledenhoek of ondervindt u problemen bij het gebruik ervan, stuur mij gerust een mailtje op: joris PUNT pelemans APENSTAART gmail PUNT com.

Over de ledenhoek

Eindelijk is het zover: de lang verwachte ledenhoek wordt officieel geopend! Het heeft misschien wat langer geduurd dan origineel gepland, maar zoals nu nog maar eens bewezen wordt: uitstel is geen afstel!

De meesten onder jullie zullen al wel eens gehoord hebben van de ledenhoek, maar voor diegenen wie het toch ontglipt is, nog even herhalen wat nu eigenlijk een ledenhoek is en waarom we dat willen.

Een ledenhoek - het woord zegt het eigenlijk zelf - is een apart hoekje voor de leden van onze club. Het is maw een afgeschermde plek op onze website die enkel toegankelijk is voor de leden. U heeft daar dan ook een login (het e-mailadres waarop u deze mail ontvangt) en een persoonlijk wachtwoord nodig.

Waarom willen we dit nu eigenlijk? Wel, er zijn een aantal redenen:

  1. Persoonlijke informatie: niet alles is even geschikt voor openbare publicatie. Steven Geirnaert heeft bvb onlangs een  enorm gedetailleerd verslag geschreven van het Vlaams Jeugdkampioenschap met daarin persoonlijke analyses van al onze deelnemende jeugdspelers (!!).  Dit soort informatie willen we uiteraard binnen onze club houden. U moet dit verslag overigens echt eens lezen; het is bijzonder de moeite!
  2. Verslagen bestuursvergaderingen: ons bestuur komt op regelmatige basis samen om onze club draaiende te houden. Daar worden verslagen van gemaakt die we niet zomaar door iedereen willen laten lezen.
  3. Partijbesprekingen: partijen online bespreken is leuk en leerrijk. Helaas is het dat ook voor andere clubs die zich dan kunnen voorbereiden voor een wedstrijd tegen ons.
  4. Beheren van privégegevens: iedereen die dat ooit al eens heeft moeten doen, weet dat dit geen sinecure is. Mensen verhuizen, veranderen van e-mailadres, telefoonnummer, ... Die gegevens worden niet altijd aan de club doorgegeven en dan kunnen wij onze spelers niet meer vlot bereiken. De bedoeling is dat u uw eigen gegevens nu zelf kan beheren via de ledenhoek. Gelieve bij uw eerste login dan ook even een kijkje te nemen of de huidige gegevens correct en volledig zijn.
  5. Informatie op maat: dat beperkt zich voorlopig tot je resultaten in door onze beheerde tornooien, maar kan eventueel uitgebouwd worden.
  6. Gebruikersgemak: eens ingelogd, worden uw gegevens telkens vooringevuld op alle formulieren op de website.


En zo zijn er nog wel een aantal redenen te bedenken, maar ik zal u niet langer lastig vallen. Probeer het gewoon zelf eens.

Feedback

  1. Na aanpassen gegevens verschijnt er geen bevestiging: misschien voor de duidelijk iets toevoegen à la: “uw aanpassingen zijn opgeslagen!”
  2. GSM-nummer bij gegevens.
  3. Reacties op artikels zoals op het open gedeelte.

 

Reacties (11)

steff - 23 maart 23.43u.

had dat van die reacties ook pas later door. Maar ook voor de hoofdpagina zou een sectie "nieuwe reacties" (met rss?) wel handig zijn...

Joris - 23 maart 16.13u.

Misschien is een teaser van nieuwe activiteit op de ledenhoek ook interessant. Bvb op de homepage kan het makkelijk de nieuwsgierigheid van niet-leden aanwakkeren. En de leden hoeven niet altijd in te loggen om te zien of er iets nieuws is.

Joris - 23 maart 16.07u.

Akkoord wat betreft de uploads. De spelers worden echter nog niet uit de pgn gehaald, dus kon het er nog niet bij zetten.

De reacties zijn op de partijen en niet op artikels (die zijn er nl nog niet in de ledenhoek). Maar degene die reageert, zou er wel bij mogen ja. Moet wel een overzichtelijke lay-out bedenken dan.

Steff Helsen - 22 maart 15.07u.

Die "laatste nieuws" pagina is een goed idee. Wel handig zou zijn als de uploads de partij vermelden (zegt meer dan de uploader) en dat de reacties ook de artikeltitel (en de naam van de reageerder?) vermelden.

Joris - 21 maart 10.32u.

De interclubronde was vrij snel gedaan gisteren, dus heb ik mijn eigen opmerking ook maar meteen geimplementeerd. Er is nu een pagina "Laatste nieuws" waar je de laatste uploads en reacties terugvindt. Er zijn nog andere kleine wijzigingen gebeurd, maar die vind je dus ook terug bij het laatste nieuws.

Joris - 19 maart 16.16u.

Misschien ook nog wel interessant is een overzicht van nieuwigheden als je inlogt. Ik heb nu bvb mijn partij tegen Geert van gisteren geupload; zou handig zijn als dit meteen zichtbaar was. Idem (en mss nog meer) voor comments.

Joris - 19 maart 04.18u.

Feedback puntje nr 1 is nu ook geïmplementeerd.

Bart P - 18 maart 11.30u.

Het lange wachten is eindelijk beloond. Ledenhoek mag er wezen. Verslag van "SG" zeer interessant om te lezen.

Joris - 17 maart 22.00u.

Telefoon en GSM zijn toegevoegd aan de gegevens. Gelieve ook deze na te kijken.

steven - 17 maart 21.09u.

Lekker!! Goe gedaan!

steff - 17 maart 17.11u.

Een forum, om strategische gedachten over de interclub te delen, en andere interne dingen te bespreken?

(ben lid van twee andere clubs met een forum, bij de ene wordt het niet gebruikt, bij de andere wordt daar alles op gedaan)

Reageren