Naar inhoud

04-02-2008Start van het nieuwe jeugdcriterium in Geel

Op zondag 3 februari ging het nieuwe jeugdcriterium van start. Eerste afspraak op de agenda had plaats in Geel. Meteen waren er al 12 jeugdspelers op het appel wat op zich al een succes was.

In de reeks tot min 8 kwamen Blomme Crabbé en Jorre Donckers uit. Voor Jorre was het zijn allereeste tornooi en hij liet meteen zien wat hij in zijn mars heeft: 5 uit 9 was een meer dan behoorlijk resultaat! Blomme eindigde met 3 uit 9. Indien hij iets trager zou spelen kunnen hier gemakkelijk 2 punten bij.

Dan naar de min 10 jarigen. Hier was Georgy de beste van onze club met een 5 uit 9 score. Onze andere jeugdspelers in deze reeks, Werther Massoels, Maxim Vancauwenbergh en Iris Verstraeten, eindigden allen met 4 uit 9.

Geen deelnemers bij de min 12 dit keer, dus gaan we maar door naar de min 14. Rein werd derde in deze reeks met 5 uit 7. Niet slecht uiteraard, maar Rein was toch erg ontgoocheld na zijn verliespartij tegen Cebulla Konstantin waardoor zijn kansen op de eindoverwinning in rook opgingen. Ook Michiel Jacobs deed het voortreffelijk met 4,5 uit 7 en een 8ste plaats. Onze andere kemphanen hadden het zwaar in dit deelnemersveld, maar ze maken dan ook net de overgang van de min 12 naar de min 14 groep. Loïc Flameng behaalde 2,5 uit 7, Amadeo Vancauwenbergh 2 uit 7 en Sebastiano Vanlente 0,5 uit 7. Voor Sebastiano was dit zijn eerste tornooi en dit nadat hij pas 3 weken bij de club zit.

Bij de min 16 jaar slechts één deelnemer Leander Vignero. Als jongste deelnemer in zijn reeks behaalde hij 2 uit 7. Leuk om te horen was dat hij terug meer zin heeft om te schaken en dat hij dit jaar weer meer tornooien gaat meespelen.

Bij de ‘grote kinderen’, twee deelnemers van Leuven Centraal: Thomas Massoels en Steff Helsen. Beiden waren niet echt tevreden met hun tornooi, maar Steff speelde in de laatste ronde toch maar op het eerste bord (die partij kon trouwens ‘live’ gevolgd worden in de analysezaal). Uiteindelijk werd hij 5de met 5 uit 7. Thomas moest het met een puntje minder doen en werd 11de met 4 uit 7.

Na dit mooi en goed georganiseerde tornooi ging iedereen moe maar tevreden naar huis. Tenslotte wil ik alle ouders, Thomas en Steff bedanken voor hun aanwezigheid. Dit jaar is het de ambitie van de club om op elk (criterium)tornooi met minimum 10 jeugdspelers aanwezig te zijn. Er zijn 11 criteriumtornooien, dus nog een hele weg te gaan, maar de eerste opdracht is alvast geslaagd!

Volgende afspraak is een debutantentornooi op 23 maart. We hebben de luxe te kiezen tussen het debutantentornooi van Humbeek en dat van Caïssa Woluwe.

Stefan

Reacties (0)

Er heeft nog niemand gereageerd op dit nieuwsbericht.

Reageren