Naar inhoud

Home Info Nieuwe leden

Nieuwe leden

Als u dit aan het lezen bent, denkt u misschien om zelf te gaan schaken, of om u aan te sluiten bij een club.

Misschien bent u:

  • Een sociale speler die meer wilt/zoekt.
  • of u speelt tegen de computer en wilt uw kennis nu uitproberen tegen een menselijke speler.
  • of u hoorde van onze schaakclub en u wilt meer weten.

Wat ook de reden is, u gaat het schaken in een club absoluut anders vinden dan u dacht.
Al vlug gaat u zich afvragen, waarom iedereen met een klok speelt, of wat is in hemelsnaam een "Siciliaanse Draak" en waarom ik er eentje nodig heb of waarom ik toch zo vlug verlies.

Een schaakclub is iets heel anders dan een gewoon sociaal vriendschappelijk spelletje schaak tussen u en uw vriend, en vooral voor nieuwkomers kan het echt iets experimenteel worden.
Het is heel gewoon dat sommige mensen gaan stoppen na hun eerste avond in de club, omdat u denkt dat het te hoog gegrepen is, of dat het uw verstand te boven gaat. Maar voor wie doorzet, en verschillende malen langs komt zal merken dat het niet allemaal zo mysterieus is, en u zal snel bijleren en beter gaan schaken.

Hier vindt u een aantal artikels die voor nieuwe leden zeker nuttig kunnen zijn. Wanneer u deze eens doorneemt, zal u al veel meer weten, en kan u op een wat ontspannende manier de club tegemoet treden. Neem even uw tijd om eens rond te surfen en voel u vrij om commentaar te geven op deze artikels. Beter is natuurlijk dat u naar de club komt en daar uw mening uitspreidt.