Naar inhoud

26-11-2011Diskwalificaties Open Leuven 2011

De organisatoren van het 23ste Open Internationaal Tornooi van Leuven 2011 hebben besloten om de deelnemers Roel Hamblok en Stefan Colijn te diskwalificeren en hen één jaar uit te sluiten van deelname aan het tornooi, op grond van de uitspraken van Stefan Colijn in een interview met de Schaakfabriek. Daarin zegt hij met Roel Hamblok een afspraak gemaakt te hebben het prijzengeld te verdelen. Dit vormt een overtreding van artikel 2.1 van de FIDE "Code of Ethics" en kan door de organisatie niet geaccepteerd worden.
De organisatie betreurt de commotie die hierdoor ontstaan is en hoopt door nu een duidelijke daad te stellen de ethische regels weer onder de aandacht te brengen van de deelnemers aan onze toekomstige tornooien. Zij wenst echter ook duidelijk te maken dat zij met deze maatregel de zaak als afgesloten beschouwt en dat beide spelers vanaf 2013 weer welkom zijn op het tornooi.

Ida Vandermeulen,
Voorzitster Leuven Centraal; Organisator "23ste Open Internationaal Tornooi van Leuven 2011"

Bernard Malfliet
Hoofdarbiter "23ste Open Internationaal Tornooi van Leuven 2011"

Reacties (2)

Supporter - 08 februari 23.30u.

Waar blijft de rechtzetting?

Info - 28 november 00.36u.

Fide "Code of Ethics"
2.1: "offers, or attempts to offer or accepts any consideration or bribe with a view of influencing the result in a game of chess or election into FIDE office."

Reageren