Naar inhoud

14-02-2012Landen 1 - Leuven Centraal 2

Op de eerste ronde na was het niet zo'n goed seizoen voor Leuven 2. We bengelen onderaan het klassement, maar ronde 8 is de kans het behoud zo goed als zeker te stellen. We moeten tegen het op papier zwakke Landen, dat tot nu toe maar één gelijkspel uit de brand heeft gesleept. (Als je je niet kan concentreren op je eigen sterktes, dan maar op de zwaktes van de tegenstander).

De match was lang heel spannend, zo was er nergens duidelijkheid over de uitslag voor de tijdnood.

De partijen van Stijn en Kristien op 5 en 6 kenden een gelijkaardig verloop. Wit gambiteert een pion en krijgt heel wat druk, maar niets concreet. Zwart blijft gewoon op zijn pion zitten om zo naar het eindspel te kunnen gaan. In beide partijen boet wit ook nog een stuk in bij die overgang naar het eindspel. Vlak na de veertigste betekende dat een puntje voor Stijn en een nul voor Kristien.

Thomas had als volgende gedaan. Gelijke  stelling, niet echt vooruitgang kunnen boeken, in tijdnood een pion kwijtgespeeld en niet meer kunnen recupereren.

Ook Dirk en Steff speelden gelijkaardige partijen. Redelijk (tot zeer) rustig spel in de opening, onze spelers die zwaar hun best deden om een voordeel te krijgen, maar zonder al te veel succes. Bij Dirk is dat voordeel er nooit echt gekomen, bij Steff misschien wel, maar de tegenstander wist toch genoeg tegendreigingen te houden om alle winstpogingen te neutraliseren. Twee remises.

3-2 achter dus, man in vorm Patje moest het gelijkspel uit de brand slepen. Het was tot dan toe al een bewogen partij geweest: heel veel spanningen in de opening en het vroege middenspel, die uitmondden in een aantal pionnetjes dat verdween en plots waren alle lijnen open. Patje leek te kunnen profiteren met een zet die een dreiging of 4-5 inhield, maar de tegenstander vond nog een tegenzet die heel veel tegendreeg. Ik geloof niet dat zwart daar geen voordeel kon bekomen, maar de volgorde die Patje koos leidde tot een kwal achterstand, zonder echte compensatie. Hoe die kwal uiteindelijk teruggewonnen werd, is me dus ook een raadsel. Maar we kwamen dus terecht in een eindspel van paard tegen loper, met allebei nog 2 pionnen en Patje moest winnen. Niet simpel; hij is nog ver geraakt, maar uiteindelijk kreeg de tegenstander het halfje en daarmee de ploegoverwinning op het droge.

Bon, wij hebben 4 matchpunten, achter ons staan 2 ploegen met 3 matchpunten. In een normaal scenario verliest iedereen zijn laatste 3 matchen en blijven we erin, maar als 1 van de twee staartploegen nog eens stunt is dat niet meer het geval. Maar als we zelf nog 1 keer winnen, zou dat moeten volstaan.

Verslag: Steff

Reacties (0)

Er heeft nog niemand gereageerd op dit nieuwsbericht.

Reageren