Naar inhoud

05-03-2012Leuven 3 - Oude God 1

De derde ploeg had deze keer Kristien in de contrijen. Zij kwam met zwart gelijk uit de opening maar beging dan een blunder. Haar tegenstander dacht haar kennelijk na te apen en speelde op zijn beurt een blunder waarna Kristien genadeloos toesloeg. Een tactisch grapje om het af te maken en 0-1. Jan overspeelde zijn tegenstander en kwam in een betere stelling terecht. Een blunder was nodig om de partij te verliezen en dat is wat er gebeurde. 1-1 is de tussenstand.
Op bord 5 werd Bart P. helemaal wild van de opening van zijn tegenstander: het Hollands. Als een bezetene stormde hij met zijn h-pion naar voren, om vervolgens na Pxh5 een kwal te offeren met als bedoeling de zwarte koning te pijnigen. Na enige tijd werd duidelijk dat het slechts bij wat kietelen ging blijven, hoewel er op een bepaald moment meer in zat: 0-1 maar heldhaftig ten onder gegaan.
Ikzelf kwam met wit in een scandinavische opening waarin mijn tegenstander wat optimistisch met zijn koningin begon heen en weer te huppelen. Toen ik hare majesteit dan ook aanviel, wou mijn tegenstander eerst nog een tussenschaakje geven met Lb4+, maar na Kf1 verloor dit gewoon een stuk vermits Da4+ in de stelling zat. De compensatie was maar flauw en bijgevolg 1-0.
Arnaud houdt zijn partijen graag spannend. De volle toren die hij kwam voor te staan dreigde zijn match echter om te vormen in een saaie, makkelijke winstpartij. Arnaud wist wel beter: je koning wat in de kou laten staan kan soms wonderen doen. En jawel hoor, terwijl Arnaud lustig ook nog een tweede toren van het bord haalde, kreeg zijn tegenstander wat tegenspel door een bijna ondekbaar matnet op te stellen. Bijna ondekbaar. . . of helemaal ondekbaar?! Shit! Gelukkig zat er nog een eeuwige schaak in de stelling om het half puntje te redden.
Met 2.5/5 lag alles in handen van Romain, die zwart had. Met de caro-can was hij in een eindspel terecht gekomen waarin zijn stukken iets actiever stonden als die van zijn tegenstander, maar het was net niet voldoende voor de winst: 1/2-1/2.
Voor de derde keer op rij 3/6 dus, ploeg 3 de schuifploeg :-).

Verslag: Jonas

Reacties (1)

nike air zoom pegasus 34 mo farah - 20 augustus 05.02u.

nike shox junior w rosanike shox junior w rosa,edicion nike cortez mexiconike cortez mexico real,nike air presto slip on noir rose blanc,adidas nmd runner pk camo pack 3 1,asics gel kayano 21 mens running shoes,nike air huarache mid womens iridescent 01
nike air zoom pegasus 34 mo farah http://www.nysupersix.com/nike-air-zoom-pegasus-34-mo-farah-shoesm

Reageren