Naar inhoud

05-03-2012Leuven 2 - Ans 2

Na een schitterend seizoensbegin was ploeg 2 erin geslaagd er alsnog een spannend seizoen van te maken. Dat heeft ook zijn charmes, maar ik ben toch blij dat het ondertussen wat minder spannend is.

Met Ans 2 kregen we een tegenstander die op de topborden wat sterker was, aan de staartborden zwakker. 3-3 of 3.5-2.5 was waarschijnlijk de verwachte uitslag op basis van elo, op basis van eerdere uitslagen dit seizoen was het eerder 2-4.

Maar dit was dus de dag dat ploeg 2 zich herpakte. Dirk scoorde als eerste een half puntje. De partij ging heel snel richting eindspel waarbij beiden nog 2 torens hadden. Dirk had een pionnetje meer, de ander had activiteit. Toen die activiteit werd omgezet in het heroveren van de pion, werd remise overeen gekomen. Blijkbaar was er een manier om dat te verhinderen, maar een halfje was zeker goed voor de ploeg.

Daarna duurde het vrij lang voor andere resultaten vielen. Thomas was als volgende klaar. Het plan dat hij speelde in de opening leidde niet helemaal tot het spel dat hij verwachtte, dus was hij niet zo tevreden achteraf, maar volgens mij was er weinig mis mee. Goede stukken, zwaktes bij de tegenstander, niet overhaasten... vlot punt.

Vervolgens tekende Patje een half punt op. De tegenstander had wat stukken verzameld in de buurt van zijn koning, maar Patje leek alles onder controle te hebben. Dat maakte het echter moeilijk om zelf iets te ondernemen. Gezien de stand en de andere borden was Patje wel blij met de remise.

In de tijdnood werden vervolgens de laatste 3 partijen gewonnen. Marc had de basis al eerder gelegd: het middenspel leek moeilijk, maar werd omgezet in een eindspelvoordeel. Blokkade, activiteit, Marc weet wel hoe daarmee om te gaan. De tegenstander sputterde nog wat tegen en stelde nog remise voor toen het varkentje eigenlijk al gewassen was, maar Marc maakte het proper af.

Bij Stijn ging het wat minder vlot. De stelling ging van kalm naar chaotisch naar kalm naar chaotisch. In de eerste chaos kwam Stijn een pion achter, in de tweede chaos blies hij de tegenstander gewoon van het bord.

Steff was als laatste klaar vlak na de tijdnood. In een gebalanceerde partij slaagden beide spelers erin om verdediging te combineren met dreigingen, wat leidde tot veel tijdverbruik. Rond zet 20 begon Steff toch wat sneller te spelen, om vervolgens toe te slaan toen de tegenstander nog maar een paar seconden per zet overhield.

Mathematisch is ploeg 2 nog niet veilig, maar het moet al gek lopen mochten we nog in de problemen komen. Toch zeker als we zo blijven spelen. Maar dat dachten we de eerste ronde ook...

Verslag: Steff

Reacties (0)

Er heeft nog niemand gereageerd op dit nieuwsbericht.

Reageren